Anuntul mortii lui Antonie Iorgovan a stirnit tristetea in rindurile colegilor de partid sau de Parlament.

PSD si-a intrerupt sedinta Biroului Permanent al partidului pentru a tine un moment de reculegere in memoria acestuia, un astfel de moment fiind tinut si in plenul Senatului. Mircea Geoana, presedintele PSD, a spus despre Antonie Iorgovan ca a fost parintele Constitutiei, un reper pentru politica romaneasca, un bun coleg, care a initiat multe legi pentru social-democrati.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat pentru NewsIn ca moartea lui Antonie Iorgovan este o mare pierdere pentru toti romanii si ca acesta a fost un profesionist si un exemplu pentru restul politicienilor. Iliescu a precizat ca l-a vazut pe colegul sau inainte sa plece la Viena, saptamana trecuta, cand era "din pacate intr-o stare clara de involutie". "A fost un politician activ si un om de mare constiinta civica", a declarat Iliescu.

"A fost un coleg de exceptie, bun, un luptator, un initiator de proiecte de legi, amendamente serioase si pentru noi sunt convins ca este o imensa pierdere", a declarat la rindul sau, presedintele Senatului Nicolae Vacaroiu, citat de MEDIAFAX.

Si premierul Tariceanu a tinut sa-si exprime regretele pentru disparitia lui Iorgovan. "Imi pare rau pentru ca a fost o prezenta pe care eu o stiu de la bun inceput. A fost unul dintre cei care a participat activ si consistent la elaborarea Constitutiei, chiar daca nu sunt de acord cu modul in care Constitutia rezolva anumite probleme de ordin institutional. Nu pot sa nu apreciez ceea ce a facut si sigur ca o Constitutie reflecta o anumita viziune care era probabil valabila in anii '90, pentru o anumita majoritate", a declarat, Tariceanu.