Mai multe asociatii ale romanilor din Italia au organizat, ieri, o actiune de protest in fata Primariei din Roma, chiar in apropiere de Columna lui Traian. Giancarlo Germani, presedintele Partidului Romanilor din Italia (PIR) ne-a declarat ca, prin
Mai multe asociatii ale romanilor din Italia au organizat, ieri, o actiune de protest in fata Primariei din Roma, chiar in apropiere de Columna lui Traian. Giancarlo Germani, presedintele Partidului Romanilor din Italia (PIR) ne-a declarat ca, prin aceasta manifestare pasnica, se asteapta ca presa italiana sa-si schimbe atitudinea fata de romani. Organizatorii preconizau ca vor participa circa 1.000 de persoane, intrucat a fost zi de lucru. Obiectivul actiunii a fost acela de a protesta fata de cei care generalizeaza si care clasifica cei un milion de romani care muncesc onest si cu demnitate ca fiind rasa cea mai violenta si periculoasa, potrivit organizatorilor. De asemenea, actiunea vizeaza pozitia primarului Romei, Walter Veltroni. Acesta a avertizat saptamana trecuta autoritatile de la Bucuresti ca, daca nu-si vor asuma responsabilitatea fata de imigrantii romani din Italia, problema „ar putea fi discutata in UE“. Aceste declaratii au un scop electoral, prin care Veltroni vrea sa se impuna in lupta pentru conducerea Partidului Democrat, principalul partid de stanga din Italia. Protestul vizeaza, de asemenea, relatiile ineficiente cu autoritatile romane. „Vom protesta indirect si fata de autoritatile romanesti care nu sunt alaturi de noi in situatii in care ar trebui de fapt sa fie in prima linie“, se arata in mesajul PIR, care alaturi de Partidul Impreuna pentru Italia a organizat evenimentul.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.