„Nationala de Rock a Romaniei" isi sarbatoreste cei 30 de ani de muzica vineri seara, pe Aeroportul Baneasa, alaturi de prieteni si de fani.

Pe pista din fata aerogarii, Cristi Minculescu, Nelu Dumitrescu, Doru Borobeica, Valter Popa si Relu Marin vor cinta cele mai iubite piese din repertoriu, dar si cintece proaspete, de pe albumul aniversar „Cei ce vor fi", cu Maia Morgenstern, Tudor Chirila, Paula Seling, Florin Chilian, Vlad Mirita, Corul Accustic, Adi Despot si Felicia Filip alaturi. Accesul publicului va fi permis de pe DN1, de la ora 15.00. Organizatorii se asteapta la peste 16.000 de spectatori, citi au fost, in acelasi loc, la aniversarea de acum cinci ani. „Multumim pentru tot! Speram sa va placa albumul. Si speram sa va placa si ce va fi pe Aeroportul Baneasa", spune Cristi Minculescu. „Cei ce vor fi" este un dublu album ce contine 28 de piese noi si o istorie ilustrata a grupului. „S-a lucrat la el de trei ori mai mult decit la un album normal. E un concept rock, un poem care deruleaza o serie de stari, de trairi legate prin prezenta lui Adrian Pintea si a Maiei Morgenstern... De ce «Cei ce vor fi»? Pentru ca e cel mai frumos titlu din repertoriul clasic Iris, pe versuri de Mircea Dinescu. Si, la 30 de ani, acesta ar trebui sa fie mesajul Iris", a adaugat producatorul Mihai Godoroja. Mesaj care spune „Mai e putin, mai e un pic/ Pina la marele nimic... Mai e un strop de gind, de vis/ Si inalt un strigat spre abis/ Din inaltimea gindului/ Privesc la cei ce vor veni", si care a fost inclus, in 1984, pe LP-ul „Iris".

In perioada 12-18 noiembrie, baietii vor promova albumul „Cei ce vor fi" la Iasi, Timisoara, Cluj-Napoca, Sibiu si Brasov. Iar reprezentantii casei de discuri Roton le promit fanilor infocati ca, intr-un viitor apropiat, vor lansa „un pachet care sa reuneasca toata discografia Iris". „Nationala de rock a Romaniei" a lansat 14 albume, 3 maxi-single-uri, un DVD/VHS si a sustinut mai bine de 5.000 de concerte in fata a aproape 9.000.000 de oameni.