Pornind de la problema violentei crescute de care dau dovada imigrantii romani in Italia, ministrul Adrian Cioroianu a apreciat ieri ca Ministerul de Externe ar putea ajunge la un moment in care va trebui sa angajeze psihologi sau sociologi.
Pornind de la problema violentei crescute de care dau dovada imigrantii romani in Italia, ministrul Adrian Cioroianu a apreciat ieri ca Ministerul de Externe ar putea ajunge la un moment in care va trebui sa angajeze psihologi sau sociologi.

Problema romanilor care comit infractiuni in Italia si in alte state europene este o preocupare pentru Ministerul Afacerilor Externe, dar administratia romana nu are posibilitatea sa previna cumva intrarea pe teritoriul comunitar a acestei categorii de emigranti.


VARIANTE. "Nu suntem in masura sa dam un diagnostic pentru cresterea violentei (romanilor din Italia - n.r.)", a declarat ieri Cioroianu, adaugand ca este vorba despre o problema la care trebuie sa lucreze mai degraba sociologi si psihologi decat diplomati. Cioroianu a precizat insa ca nu si-ar dori pe langa ambasade psihologi sau sociologi, pentru ca acest lucru ar arata ca situatia este scapata de sub control si ca romanii au o problema strict particulara: pentru ca sunt romani se comporta intr-un anumit fel, drept pentru care ambasada Romaniei trebuie sa aiba o componenta de doctori si de terapeuti.

Violenta de care dau dovada romanii in Italia a fost pusa de ministru si pe seama stresului suplimentar in care acei oameni se afla, pentru ca isi lasa familiile in tara.

Cioroianu a citat ieri un raport al Politiei italiene din luna iunie, potrivit caruia romanii erau fruntasi la: omucideri voluntare, violente sexuale, furturi auto, furturi din locuinte, furturi calificate, jafuri din magazine si extorsiuni.

Presa italiena duce o campanie dura indreptata impotriva romanilor din Italia, care i-a afectat pe romanii cinsititi care locuiesc si muncesc in Peninsula. Seful dipomatiei romane a atras atentia ca o campanie similara ar putea izbucni din clipa in clipa si in Marea Britanie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin