L-au omorat ca pe un caine pentru cateva componente de calculator si un telefon mobil. Credeau ca are in casa cateva mii de euro, insa au constatat ca Alin avea in casa doar o bancnota de un leu. Oribila crima petrecuta, in urma cu doua zile in cart
L-au omorat ca pe un caine pentru cateva componente de calculator si un telefon mobil. Credeau ca are in casa cateva mii de euro, insa au constatat ca Alin avea in casa doar o bancnota de un leu. Oribila crima petrecuta, in urma cu doua zile in cartierul bucurestean Rahova i-a oripilat pana si pe anchetatori. Rar le-a fost sa vada atat cinism din partea unor tineri. Pentru nimic. Viata lui Alin a valorat, in ochii asasinilor, mai putin decat o placa video, cateva memorii si o unitate optica sau telefonul mobil. Procurorii spun ca vor cere instantei de judecata pedeapsa pe viata impotriva criminalilor, pedeapsa mult prea blanda pentru abominabila lor fapta.

Ancheta
Prinderea criminalilor tanarului Alin Alexandru Andrusceac a constituit doar o chestiune de cateva ore pentru anchetatori. Au fost luati ca din oala din fata blocului in care locuiesc, foarte aproape de imobilul in care au comis crima. Se pregateau sa plece, sa se ascunda. Isi luasera la ei chiar si pasapoartele, fiind convinsi ca, mai devreme sau mai tarziu, politistii vor bate la usa lor. N-au dormit deloc si se gandeau ca, daca vor reusi sa scape de nimicurile pe care le-au furat din apartamentul prietenului lor pe care l-au omorat si daca vor reusi sa paraseasca teritoriul Romaniei in scurt timp, anchetatorii nu ii vor prinde. Ei bine, s-au inselat.
Procurorii au anuntat, ieri, ca cei doi asasini ai lui Alin au fost prinsi. Primul se numeste Alexandru Marian Popescu, are 20 de ani si nu este cunoscut in evidentele Politiei Capitalei cu antecedente penale. Locuieste in cartier, in zona 13 Septembrie, si l-a cunoscut pe Alin Alexandru Andrusceac in urma cu aproximativ trei luni.
Se intalneau mai mult pe la fotbal, ca intre baieti. Discutau despre fotbal, calculatoare si ultimele jocuri video care au aparut pe piata.

Cel de-al doilea asasin este total opus primului. Robert Tucmean, in varsta de 21 de ani, este un cunoscut hot de masini. Locuieste tot in cartier si mergea la randul sau sa bata mingea cu baietii. Il stie pe Alin de o luna, de cand s-a incurcat cu prietena acestuia din urma. Se pare ca Alin habar nu avea de faptul ca prietena sa umbla cu cel care i-a devenit calau. A iesit din puscarie in luna iulie si, iata, va reintra dupa gratii pentru cel putin 25 de ani.

Martorul
Asa cum reiese din primele verificari facute de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Municipiului Bucuresti si de criminalistii Serviciului Omoruri din cadrul Politiei Capitalei, luni seara, Alin Andrusceac a jucat fotbal cu baietii din cartier. “Miuta” s-a incheiat undeva in jurul orei 23.00-23.30. Obosit, el s-a dus acasa, luand-o printre blocuri, iar pe aleea de la intrarea in Blocul nr. V39, situat in Calea 13 Septembrie nr. 208, s-a intalnit cu asasinii. Marian si Robert l-au intrebat pe Alin daca are treaba si daca este singur acasa. Pentru ca au o sticla cu vin si un CD cu cea mai noua versiune de “Need for Speed” pentru calculator. Incantat de propunere, Alin
si-a invitat amicii in apartamentul in care locuia, situat la etajul zece al blocului cu pricina. Se facuse deja 12.00 noaptea. In casa scarilor, cei trei s-au intalnit cu un alt prieten, vecin cu Alin. Acesta chiar a depus marturie in fata anchetatorilor cu privire la faptul ca Marian si Robert au fost acasa la Alin in noaptea crimei. I-a vazut intrand, insa nu stie cat timp au stat inauntru.

Ajunsi sus, in apartament, cei trei s-au pus pe baut. Au baut vin cu Coca Cola. Aveau o sticla de un litru si jumatate de alcool, pe care l-au terminat in mai putin de o jumatate de ora. Au instalat pe calculatorul lui Alin jocul si faceau cu randul la tastatura. Din declaratiile date anchetatorilor, asasinii spuneau ca s-au enervat foarte tare pe gazda lor ca mereu castiga, iar ei pierdeau. Si-au pierdut cumpatul si atunci a inceput cearta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.