Omul de afaceri Costica Constanda va putea construi un cartier rezidential pe o bucata din parcul Bordei. Pentru restul, i s-a propus un teren la schimb, in spatele Guvernului.Costica Costanda a obtinut o sentinta care i-a
fortat pe consilieri sa voteze
„impotriva vointei lor" Consilierii municipali au aprobat ieri Planul Urbanistic Zonal pentru terenul din parcul Bordei, detinut de omul de afaceri Costica Constanda. Hotarirea a fost adoptata in unanimitate de cei 29 de consilieri prezenti la sedinta convocata de primarul general Adriean Videanu special pentru rezolvarea litigiului Bordei. De la sedinta au lipsit consilierii PSD, care au demisionat, dar si grupul consilierilor PNL, care se opun acestui proiect. Prin votul de miercuri, consilierii municipali sustin ca „au votat impotriva vointei lor". „Astazi votez obligat de o decizie a instantei, care, daca nu as respecta-o, m-ar transforma in infractor", si-a argumentat votul consilierul conservator Victor Adir, referindu-se la decizia definitiva si irevocabila a Curtii de Apel, care obliga Consiliul General (CGMB) sa aprobe PUZ pentru zona Bordei. Aprobarea PUZ-ului nu a anulat insa decizia instantei, si anume 17 milioane de euro pe care CGMB trebuie sa ii achite lui Constanda. Ca sa scape de aceste datorii, consilierii municipali au votat incheierea unei conventii intre CGMB si Constanda privind un schimb de terenuri. Astfel, in baza conventiei, Constanda renunta la despagubirile de 17 milioane de euro, ramine cu peste cinci mii de metri patrati de teren in parcul Bordei, iar pentru diferenta de teren pe care o are in proprietate pe malul lacului Floreasca, 28.000 de metri patrati, primeste o suprafata in echivalent in spatele Guvernului, pe actualul amplasament al Depoului RATB Victoria. „Este o conventie echitabila. Prin aceasta intelegere reusim sa salvam o suprafata verde, importanta pentru oras", a argumentat primarul general.

In spatele Guvernului, un metru patrat costa intre 3.000-3.500 de euro, potrivit agentilor imobiliari, in timp ce un metru patrat de teren din zona lacului Floreasca costa 2.500-3.000 de euro.

Diferenta de pret ar urma sa ii ramina lui Costanda in contul despagubirilor.