ZIUA le-a stricat ziua trepadusilor de culise. Ieri, inainte de ora prevazuta pentru dezbaterea motiunii de cenzura, informatia difuzata live de directorul ziarului, Sorin Rosca Stanescu, pe Antena 3, a fost bomba care le-a explodat in fata celor ce
ZIUA le-a stricat ziua trepadusilor de culise. Ieri, inainte de ora prevazuta pentru dezbaterea motiunii de cenzura, informatia difuzata live de directorul ziarului, Sorin Rosca Stanescu, pe Antena 3, a fost bomba care le-a explodat in fata celor ce nu s-au dat in laturi de la nici un compromis pentru a se vedea (inapoi) la putere. Sub forma de FSN. SRS a informat deopotriva opinia publica si marea majoritate a parlamentarilor care habar n-aveau despre intocmirea unui protocol intre PSD si PD, cu acordul presedintelui Traian Basescu.
Politicianismul fariseic al sefului statului, si al actualilor lideri PD si PSD s-a dat in vileag. Adica, una clameaza si alta lucreaza pe la spate. Zice Basescu si il ingana bocii: PSD, inamicul public numarul unu, care sustine din umbra Guvernul PNL. Atat de tare incat baga motiune de cenzura. Iar PD se raliaza. Mai zic ei: cei 322 de parlamentari care au votat suspendarea presedintelui tarii sunt niste nemernici, care trebuie epurati. S-a dovedit ca, de fapt, Basescu si PD ar fi dat orice ca macar 232 din 322 sa voteze pentru motiunea PSD.
Interesele tarii au fost uitate prin carciumi si palate. Li s-a rupt baietilor de prioritatile nationale. Bugetul national, alegerile europarlamentare, summitul NATO pe care tara noastra il va gazdui in Capitala, absorbtia de fonduri comunitare, anticoruptia, emanciparea economicului de politic si dezinterventia politicului in economic, preocupari ale Guvernului Tariceanu, pe care le-a urmarit in ciuda presiunilor infernale la care a fost supus. Si opozitia le-a ignorat.
PSD si PD sunt la ora actuala intr-o situatie mai mult decat penibila. Aceste partide s-au facut de ras in fata propriilor electorate. PSD, prin prostitutia cu PD in favoarea presedintelui Basescu, dupa ce, doar cu cateva luni in urma, initiase suspendarea presedintelui Basescu si sustinuse Guvernul Tariceanu fara PD. De asemenea, e de presupus ca PSD are si alegatori mai elevati decat bieti manipulati. Anume, oameni cu sincera convingere de stanga si care chiar ar vrea sa vada la PSD o doctrina moderna a stangii, gen Tony Blair, nu vechea propaganda comunistoida sustinuta aseara in Parlament de Dan Mircea Popescu: pentru care ar fi votat si Ceausescu, gen "redistributia dupa nevoi". In orice caz, cum anticipam, Mircea Geoana e terminat. Motiunea a picat. Si cu ea, Mircea.
PD s-a facut si mai de ras decat PSD. Pentru ca a votat impotriva propriilor ministri din primul Cabinet Tariceanu, care au fost desfiintati in motiune. Si a votat impotriva guvernului de dreapta criticat de PSD. Discursul deputatului Radulescu impotriva PNL a fost in stilul delatiunilor de pe vremea in care dadea note informative la Securitate. Iar azi are tupeul tipic PD de a se pretinde pentru lustratie. La fel, personaje ca Boureanu, cei mai inversunati dusmani anti-liberali, dar care fara PNL n-ar fi pupat in veci Parlamentul. O prioritate a PNL va trebui sa fie interzicerea migratiei politice sub sanctiunea excluderii din Parlament.
Evident, insa, ca premierul Calin Tariceanu, guvernul si partidul lui n-au motive de triumfalism. Au de trecut testul bugetului, iar presedintele Basescu, in fixatia lui, va cauta sa faca totul pentru sabotarea Guvernului, la care seful statului a instigat curat constitutional cu o seara inainte de motiune, atunci cand a indemnat PSD si PD sa nu voteze nici un proiect guvernamental. Despre datoriile Guvernului Tariceanu, cu proxima ocazie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.