Liderii democrati si cei social-democrati s-au intanit in cursul noptii de marti spre miercuri pentru a stabili primii pasi in cazul in care Cabinetul Tariceanu II va cadea, au declarat pentru Mediafax surse din cele doua formatiuni. Acestea au compl
Liderii democrati si cei social-democrati s-au intanit in cursul noptii de marti spre miercuri pentru a stabili primii pasi in cazul in care Cabinetul Tariceanu II va cadea, au declarat pentru Mediafax surse din cele doua formatiuni. Acestea au completat ca presedintele PD, Emil Boc, le-a promis liderilor PSD ca, daca parlamentarii social-democrati se vor mobiliza si vor vota motiunea de cenzura, PD va initia chiar in cursul zilei de miercuri o delegatie de negociere cu PSD.
Sursele citate au spus ca, daca motiunea va trece, presedintele Traian Basescu il va nominaliza pe secretarul general al PD, Vasile Blaga, sa formeze un guvern PD-PLD-PNL. In urma previzibilului refuz al PNL, seful statului va nominaliza, peste doua zile un premier tot din PD, probabil tot Vasile Blaga, pentru a forma un guvern de uniune nationala, din care sa faca parte si PSD.
Intalnirea cu PD de marti spre miercuri noaptea survine unei negocieri esuate intre PSD si PNL din cursul zilei de marti. Delegatii formate din membri ai conducerilor PSD si PNL au negociat marti pe tema motiunii de cenzura, dar acestea s-au incheiat fara a se ajunge la un punct de vedere comun, PNL neacceptand conditiile impuse de PSD, au declarat surse parlamentare. Ieri dimineata, parlamentarii social-democrati au fost convocati in sedinta. Prilej cu care Mircea Geoana le-a comunicat rezultatul intelegerii cu PD. Şi le-a spus ca presedintele Traian Basescu a facut declaratia de presa de marti seara ca urmare a discutiilor pe care le-a purtat cu el, in scopul de a pregati mediatic lansarea guvernului de uniune nationala.
Presedintele Basescu a declarat marti ca, daca motiunea de cenzura e adoptata, va incerca sa formeze un guvern PD-PNL-PLD, daca acesta nu trece va incerca realizarea unui guvern de uniune nationala, iar daca motiunea e respinsa, e necesar ca actualul Executiv sa formeze o majoritate transparenta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.