Cu cat vocea barbatilor este mai groasa, cu atat fac mai multi copii. Aceasta este concluzia unui studiu american, care si-a propus sa analizeze relatia dintre tonul vocii si sistemul de reproducere. „Se pare ca barbatii cu vocea groasa fac ma
Cu cat vocea barbatilor este mai groasa, cu atat fac mai multi copii. Aceasta este concluzia unui studiu american, care si-a propus sa analizeze relatia dintre tonul vocii si sistemul de reproducere. „Se pare ca barbatii cu vocea groasa fac mai multi copii decat cei cu vocea mai subtire”, a spus Coren Apicella, antropolog la Universitatea Harvard, care apetrecut sase luni in nordul Tanzaniei, unde a analizat vanatorii nomazi din tribul Hadza. Cercetatoarea a mai adaugat ca asocierea dintre fecunditate si tonul vocii se datoreaza, cel mai probabil, faptului ca barbatii cu vocea groasa au mai mult succes la femei. „Nu sunt neaparat mai robusti, deci nu putem spune ca barbatii cu vocea groasa au gene mai puternice, asa cum se credea pana acum”, a mai explicat Coren Apicella. Studiul a fost realizat in Canada, prin colaborarea Universitatilor Harvard, Florida si McMaster. Coren Apicella a vizitat noua asezari ale tribului Hazda si a cerut barbatilor sa pronunte cuvantul „Hujambo” (Salut). Vocea lor a fost inregistrata, iar frecventa acesteia a fost analizata de cercetatori si comparata cu numarul de copii pe care ii aveau partici pantii. „Barbatul cu vocea cea mai groasa a avut 10 copii, dintre care noua traiau, in timp ce barbatul cu vocea cea mai subtire a avut numai trei, dintre care traia numai unul”, a mai explicat antropologul.

Incasii cresteau copii ca sa-i sacrifice


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.