Din totdeauna, frontiera Romaniei a constituit „gaina cu oua de aur“ pentru armatele de functionari apartinand multiplelor institutii reprezentate la portile tarii.  Numai ca, potrivit concluziilor comisarilor Garzii Financiare Arad
Din totdeauna, frontiera Romaniei a constituit „gaina cu oua de aur“ pentru armatele de functionari apartinand multiplelor institutii reprezentate la portile tarii. Numai ca, potrivit concluziilor comisarilor Garzii Financiare Arad, „activitatea“ prestata in punctele de frontiera Curtici, Varsand, Nadlac si Turnu de „agentii economici“ responsabili cu dezinfectia autovehiculelor a fost pe cat de ilegala, pe atat de banoasa pentru acestia, numai in doi ani sumele incasate depasind 200 miliarde lei, si paguboasa pentru beneficiari si pentru bugetul public. Potrivit Garzii Financiare, „nici unul dintre acesti agenti economici nu putea desfasura legal activitatea de dezinfectie intrucat, la data incheierii contractelor, nu exista cadrul legal pentru concesionarea, inchirierea sau achizitia terenurilor aflate in punctele de trecere a frontierei“.

„Analiza veniturilor a scos in evidenta faptul ca din activitatea de dezinfectie desfasurata la punctele de frontiera Nadlac, Varsand, Turnu si Curtici, prin atribuire directa, fara organizare d e licitatie, societatile mentionate (SC Custom Serv SRL Arad, SC Best Business Invest SRL Bucuresti, SC G&E Invest 2003 SRL Bucuresti, SC Elit DDD A&C SRL Arad si Directia Judeteana pentru Protectia Plantelor si alte Servicii Arad-n.r.), in perioada iulie 2004-octombrie 2006, au realizat venituri de peste 20.715.000 RON -207.715.000.000 lei, suma care, in conditii legale, ar fi trebuit sa ajunga in bugetul public“, au concluzionat comisarii Garzii Financiare a judetului Arad in urma controlului efectuat, la finalul anului 2006, la punctele de frontiera respective, constatarile cu pricina facand obiectul unei sesizari adresate ANAF, dar si Directiei Nationale Anticoruptie. Numai ca, fata de gravitatea celor semnalate de comisarii aradeni ai Garzii Financiare, raspunsurile celor doua institutii au ramas doar in stadiu de proiect, zvonurile sustinand ca firele acestei afaceri cu dezinfectia autovehiculelor duc in cabinetele unor potentati politici ai momentului.

'Dezinfectie de cumetrie>>
Toata aceasta avalansa a ilegalitatilor a fost starnita de controalele efectuate in zilele de 6,11 si 12 decembrie 2006, de catre comisarii Garzii Financiare Arad prin care s-a urmarit „modul de concesionare a activitatii de dezinfectie a mijloacelor de transport in punctele de trecere a frontierei Varsand, Nadlac, Turnu si Curtici din judetul Arad“. Astfel, controalele respective au constatat ca „Directia Sanitar Veterinara Arad, prin contractele nr. 93,94,62 si 63 din 08.11.2004, 09.11.2004 si 21.10.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.