In cursa pentru conducerea Agentiei Nationale de Integritate au ramas doi concurenti pentru functia de presedinte si trei pentru cea de vicepresedinte.

Doar cinci dintre candidatii inscrisi la concursul pentru ocuparea celor doua functii de conducere a Agentiei Nationale de Integritate, din 11 care au participat, au trecut de proba scrisa.

Pentru a trece de aceasta etapa a concursului pentru a ajunge la interviu, cei inscrisi trebuiau sa obtina la scris minimum 70 de puncte la fiecare dintre cele trei subiecte pe care le-au avut de tratat. „Subiectele au fost destul de complexe, in sensul ca cereau candidatilor o analiza, o sinteza a materiei, nu erau simple prezentari ale temelor", a spus Nicu Marcu, presedintele Consiliului National de Integritate. Cei doi candidati la functia de presedinte declarati admisi sint Liliana Duguleana si Lucian Drimba. Pentru postul de vicepresedinte au ramas in cursa Vasile Braun, Gabor Kozsokar si, cel care a avut cel mai mare punctaj la acest concurs, Alexandru Macovei. Candidatii nemultumiti pot depune contestatii pina vineri, 5 octombrie. Cei cinci aspiranti care au reusit sa treaca de proba scrisa se vor prezenta in fata comisiei de concurs marti, 9 octombrie, pentru a sustine interviul in urma caruia vor fi stabiliti cei doi cistigatori. Presedintele si vicepresedintele ANI vor depune juramintul in fata Senatului pe 11 noiembrie.