Doua substante care se gasesc in ardeiul uite ar putea fi folosite in curand pentru prepararea anestezicelor, anunta oamenii de stiinta americani in revista Nature, citata de dailymail.co.uk.

Capsaicina, care da gustul iute al a

Doua substante care se gasesc in ardeiul uite ar putea fi folosite in curand pentru prepararea anestezicelor, anunta oamenii de stiinta americani in revista Nature, citata de dailymail.co.uk.

Capsaicina, care da gustul iute al ardeiului, impreuna cu o substanta asemanatoare anestezicului lidocaina, suprima sensibilitatea la durere. Mai mult, ele nu dau senzatia de amorteala, asemenea anestezicelor traditionale, ci actioneaza numai asupra receptorilor durerii. Studiul a fost efectuat pe soareci de laborator.

Dupa ce au fost injectati cu un anestezic din ardei uite, soarecii au tolerat mai bine durerea si s-au putut misca normal, au constatat specialistii Institutului National american de Boli Neurologice si AVC. "Anestezicul ideal trebuie sa elimine durerea, dar fara sa afecteze gandirea, coordonarea sau alte functii vitale ale sistemului nervos. Studiul nostru demonstreaza ca cele doua substante pot bloca numai neuronii implicati in declansarea senzatiei de durere", a explicat dr Story Landis, coordonatorul studiului.

Noul anestezic le-ar putea permite pacientilor sa nu se simta paralizati si sa ramana in stare de constienta in timpul interventiilor chirurgicale, mai spun specialistii. Anestezicul ar putea fi administrat si pe cale orala.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.