Compania Lundbeck, din Danemarca, a dezvaluit marti rezultate pozitive ale testelor clinice ale unuia dintre medicamentele sale, afirmand ca acesta poate deveni un nou produs inovator, lucru ce a ridicat actiunile companiei cu 8%.
Rezultatele st
Compania Lundbeck, din Danemarca, a dezvaluit marti rezultate pozitive ale testelor clinice ale unuia dintre medicamentele sale, afirmand ca acesta poate deveni un nou produs inovator, lucru ce a ridicat actiunile companiei cu 8%.
Rezultatele studiului clinic al compusului chimic Lu AA21004, care este menit pentru a trata majoritatea tulburarilor depresive, va sprijini cresterea perspectivelor de afaceri ale Lundbeck, companie afectata puternic de ratarea dezvoltarii de medicamente in acest an.
"Este foarte, foarte important pentru noi. Lucram la acest proiect de mai mult de 5 ani si acesta este momentul adevarului", a declarat seful executiv al Lundbeck, Claus Braestrup. Compania primeste majoritatea veniturilor anuale din vanzarea tratamentului pentru depresie Lexapro, care este vandut in afara Statelor Unite ca Cipralex, dar patentele pentru medicament vor expira in 2010-2014.Firma are nevoie de un succesCompania, care a declarat ca compusul chimic Lu AA21004 ar putea ajunge pe piata ca un medicament complet in 2011, va incepe testarile finale in cateva luni. Testele vor include 426 de pacienti cu depresii majore.
"Acest produs va fi urmatorul imbold al preturilor titlurilor Lundbeck. Este crucial pentru companie sa obtina putina publicitate", a declarat analistul Bancii Jyske, Peter Andersen. Lu AA21004 este dezvoltat de companiile Lundbeck si Takeda Pharmaceutical.
"Suntem multumiti de rezultatele incurajatoare din studiul de concept pentru asteptarile experimentale al Lu AA21004 ca un medicament nou pentru tratamentul depresiv", a declarat directorul departamentului de dezvoltare al Lundbeck, Anders Gersel Pedersen.
Dupa analizarea datelor, firma daneza si Takeda vor planui urmatorii pasi in dezvoltarea compusului, au declarat oficialii companiei.
Lundbeck a semnat un acord de dezvoltare a medicamentului cu Takeda luna trecuta, pentru a produce impreuna medicamente comercializabile in linia sa de productie pentru tratamentul tulburarilor de comportament si anxietate.
Acordul acopera Japonia si Statele Unite. Compania a primit o plata initiala de 40 milioane de dolari si ar putea primi un maxim de 345 milioane de dolari in plati pentru dezvoltarea suplimentara.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.