Exercise - Exercitare. Actiune a cumparatorului unei optiuni sau al unui titlu convertibil prin care acesta isi converteste pozitia sa derivata in active suport, marfa sau contracte futures. In cazul unei optiuni Call, exercitarea va avea ca rezultat
Exercise - Exercitare. Actiune a cumparatorului unei optiuni sau al unui titlu convertibil prin care acesta isi converteste pozitia sa derivata in active suport, marfa sau contracte futures. In cazul unei optiuni Call, exercitarea va avea ca rezultat remiterea activului suport sau a valorii de decontare proprietarului. In cazul unui titlu convertibil, proprietarul titlului termina relatia contractuala in schimbul actiunilor corporatiei respective. Proprietarul unei optiuni este singurul care poate exercita. Cu toate acestea, exista exercitari automate care au loc atunci cand la expirare optiunile sunt in bani cu mai mult de o anumita suma. De asemenea, exista optiuni care au prioritate la exercitare fata de titlurile convertibile.Exercise or Strike Practice - Pretul de exercitare. Pretul la care proprietarul optiunii (cumparatorul) poate cumpara sau vinde contractul futures suport la momentul exercitarii optiunii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.