Premierul Tariceanu este atat de preocupat de guvernarea tarii, incat nu isi permite sa isi ia o zi libera pentru a participa la actiunile PNL. Drept pentru care intrunirile pe linie de partid sunt organizate in acelasi loc si in acelasi timp cu vizi
Premierul Tariceanu este atat de preocupat de guvernarea tarii, incat nu isi permite sa isi ia o zi libera pentru a participa la actiunile PNL. Drept pentru care intrunirile pe linie de partid sunt organizate in acelasi loc si in acelasi timp cu vizitele oficiale in teritoriu.
Vineri, de exemplu, Tariceanu a anuntat ca participa, in calitate de sef al Guvernului, la deschiderea celei de-a XV-a editii a Sarbatorii Castanelor, de la Baia Mare. Şi pentru ca la o astfel de sarbatoare nu putea merge singur, premierul a fost insotit de cativa ministri, consilieri si vreo doi - trei parlamentari liberali. Pana aici, cu exceptia faptului ca din delegatia oficiala a Guvernului a facut parte si Daniel Daianu, fara nicio functie in executiv, doar fruntas pe lista PNL pentru europarlamentare, nimic neobisnuit. Lucrurile s-au clarificat insa la Baia Mare, unde vizita premierului s-a transformat brusc intr-o actiune pe linie de partid - lansare a candidatilor pentru Parlamentul European.
Din programul oficial, s-a respectat doar inaugurarea unei expozitii locale. Prilej cu care primul-ministru a vorbit despre importanta alegerilor pentru Parlamentul European si despre promovarea traditiilor si a produselor romanesti pe plan european (de altfel, ideea centrala a campaniei PNL pentru PE). Din discurs, o singura fraza merita amintita: "Imi face placere intotdeauna, la o masa, sa incep masa cu o tuica buna sau cu o horinca buna, sa mananc o paine gustoasa, sa mananc o slanina cu o ceapa", a spus primul-ministru.
Dupa aceea, Tariceanu si toata delegatia guvernamentala au participat la actiunea PNL de lansare a candidatilor pentru europarlamentare. Conferinta de presa a fost tot una pe linie de partid, intrucat premierul a stat alaturi de seful de campanie al PNL si de fruntasii PNL pe lista pentru PE.
Din lipsa de timp, unele puncte din programul vizitei guvernamentale au fost anulate. Ultima actiune a vizitei a fost deschiderea oficiala a Sarbatorii Castanelor. Pe scena din piata publica, Tariceanu s-a aflat din nou alaturi de ministrii si de candidatii PNL la europarlamentare. Primarul Cristian Anghel (PNL) s-a simtit dator sa spuna multimii ca nu este o actiune politica, ci o sarbatoare cu invitati de seama.
La finalul zilei, o singura concluzie. Participarea la actiunea de partid a fost frumos ambalata intr-o vizita oficiala la nivel de Executiv.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.