Presedintele PD Dolj, Radu Berceanu, a afirmat sambata ca, daca este adoptata motiunea, iar primul guvern, care va fi probabil format din PD-PLD-PNL, nu va primi votul de investitura, atunci se va opta pentru un Guvern de uniune nationala, informeaza
Presedintele PD Dolj, Radu Berceanu, a afirmat sambata ca, daca este adoptata motiunea, iar primul guvern, care va fi probabil format din PD-PLD-PNL, nu va primi votul de investitura, atunci se va opta pentru un Guvern de uniune nationala, informeaza Mediafax.
Liderul democratilor doljeni a apreciat ca, daca motiunea nu va trece, PSD va avea mari probleme interne, intrucat parlamentarii ce nu se vor prezenta la vot se situeaza in afara partidului.
Berceanu a subliniat ca motiunea va fi votata de parlamentarii PD si PLD, singurele probleme care ar putea aparea fiind din partea reprezentantilor PSD."Daca motiunea nu trece, in PSD va fi o mare problema""PD a luat toate masurile ca toti parlamentarii sa fie prezenti la vot si sa voteze motiunea. La fel a facut si PLD. Depinde ce o sa faca insa PSD, pentru ca aici sunt multi care au semnat pentru motiune, dar au o alta opinie. Daca motiunea nu trece, in PSD va fi o mare problema", a spus Berceanu.
Senatorul PD a mai spus ca, daca motiunea nu va fi adoptata, "aroganta" Guvernului va creste "exponential". "Daca motiunea nu trece si Guvernul Tariceanu II ramane, aroganta si autoincrederea pe care le-o vor da aceasta situatie actualului guvern vor creste exponential si va trebui sa avem niste prajini cu prelungitorul ca sa mai ajungem la nasul guvernantilor", a afirmat Berceanu.
El a adaugat ca, daca motiunea este adoptata, presedintele Traian Basescu are responsabilitatea de a nominaliza o persoana care sa obtina majoritatea parlamentara pentru Cabinetul sau.
"Domnul Basescu a anuntat la televizor ca va incerca un guvern al Aliantei D.A., pentru ca tot cu Alianta a fost ales la randul sau ales presedinte. Alianta a plecat la drum cu patru roti: doua PNL si doua PD. Intre timp, o roata a ramas liberala, iar o alta a apucat-o pe un alt drum. O sa-si dea seama ca au gresit si vor regreta", a spus Berceanu referindu-se la PNL.Basescu va incerca sa refaca "vehiculul", spune democratulPotrivit acestuia, Traian Basescu va incerca sa refaca "vehiculul", iar daca va reusi, dupa trecerea motiunii, va fi un Guvern PNL-PD-PLD. "Daca aceasta varianta nu va fi agreata, la a doua incercare se va merge pe un guvern de uniune nationala", a spus Berceanu. El a explicat ca nu se poate spune cine va face parte din structura unui astfel de Cabinet, intrucat vor urma negocieri, si este "prematur" sa spui cine va forma guvernul de uniune nationala. Presedintele Traian Basescu a declarat joi seara, intr-o emisiune la TVR, ca, daca motiunea de cenzura va fi adoptata de Parlament, va incercarea formarea unui guvern PD-PNL-PLD, cu un premier democrat. Vineri, intr-o emisiune la RRA, Basescu a declarat ca, daca guvernul PD-PNL-PLD nu va fi acceptat, va propune un guvern de uniune nationala, chiar cu partide despre care nu crede ca acum ar trebui aduse la guvernare.Stoica: Cea mai buna solutie ar fi anticipatelePresedintele CRN al PLD, Valeriu Stoica, a declarat sambata, la Timisoara, ca, imediat dupa adoptarea motiunii de cenzura, cea mai buna solutie ar fi sa se organizeze alegeri anticipate. Stoica a declarat ca este dificil de facut o previziune in Romania, dar el face o predictie: motiunea va trece. "Dupa motiune va exista cu siguranta o schimbare si lucrurile nu vor mai sta ca inainte, adica se va sti care sunt identitatile de stanga si care de dreapta. Romania are nevoie de oameni politici cu idei, cu politica limpede pentru tara, si nu de oameni care incearca sa tina cu dintii de scaun. PLD crede ca Romania are nevoie de o guvernare de dreapta", a precizat Stoica. El a adaugat ca toti parlamentarii PLD vor fi prezenti si vor vota aceasta motiune. "PLD si PD vor vota motiunea. De data asta ma bazez si pe PSD. In acest moment, in PSD exista oameni lucizi, care au sesizat criza in care se afla partidul lor. PSD si PNL vor fi marii perdanti daca nu va trece motiunea, si spun asta pentru PSD, daca va vota, isi va clarifica statutul de partid de stanga si va iesi din ambiguitatea in care se afla. Sper ca PSD isi va mobiliza parlamentarii sa voteze. PLD va fi in stare sa recupereze electoratul PNL-ului", a adaugat Valeriu Stoica.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.