Dupa castigarea referendumului din 19 mai, seful statului le-a promis romanilor prezenti in Piata Universitatii ca le da intalnire in acest loc in ultima sambata din lunile a treia, a sasea, a noua si a douasprezecea din an, la ora 17.00. Traian Base
Dupa castigarea referendumului din 19 mai, seful statului le-a promis romanilor prezenti in Piata Universitatii ca le da intalnire in acest loc in ultima sambata din lunile a treia, a sasea, a noua si a douasprezecea din an, la ora 17.00. Traian Basescu a sosit sambata, la ora 19.50, in Piata Universitatii, a dat mana cu cei prezenti, s-a imbratisat cu unele persoane si a primit o paine taraneasca. El a precizat ca a intarziat voit, pentru ca era in desfasurare o contramanifestatie si i s-a parut "de bun simt" sa vina mai tarziu. In fata Facultatii de Arhitectura, PNŢCD a organizat un protest impotriva prezentei sefului statului in Piata Universitatii. In acelasi timp, in fata Teatrului National, locul unde a ajuns si Traian Basescu, era programat un spectacol de muzica populara. Presedintele a tinut sa precizeze ca organizarea spectacolului pentru pensionari a fost "o coincidenta". El a spus ca "unii" sustin ca el abia acum a venit in Piata Universitatii. Basescu a tinut sa precizeze ca el s-a ocupat de acest loc, in calitate de primar, a pus ceasul european din centrul Capitalei si s-a ingrijit sa fie plantate flori. El a adaugat ca, desi a privit la televizor evenimentele din decembrie 1989 si iunie 1990, a incercat sa pastreze valoarea locului si sa ii adauge valoare, pe cat a putut. Şeful statului a mentionat ca discursul sau nu a avut conotatii politice avand in vedere "contextul" politic. Pe de alta parte, presedintele a sustinut ca el a fost prezent in acelasi loc si pe 30 iunie, la ora 17.00, insa piata era goala, in conditiile in care se inregistra o temperatura de 35 de grade Celsius. Traian Basescu a anuntat, totodata, ca va fi prezent in Piata Universitatii in ultima sambata din decembrie si a adaugat ca spera ca nimeni nu-i va lua dreptul de a fi prezent in piata de revelion.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.