IPS Daniel Ciobotea, pe numele de mirean Dan Ilie Ciobotea, s-a nascut la 22 iulie 1951, in satul Dobresti, comuna Bara, judetul Timis. A fost ales Mitropolit al Moldovei si Bucovinei  in iunie 1990. Este al treilea copil in familia invatatorul
IPS Daniel Ciobotea, pe numele de mirean Dan Ilie Ciobotea, s-a nascut la 22 iulie 1951, in satul Dobresti, comuna Bara, judetul Timis. A fost ales Mitropolit al Moldovei si Bucovinei in iunie 1990. Este al treilea copil in familia invatatorului Alexie si Stela Ciobotea. Dupa absolvirea Institutului Teologic Universitar din Sibiu (1970-1974), a obtinut diploma de licenta in teologie. In perioada 1974-1976, a frecventat cursurile de doctorat ale Institutul Teologic Universitar din Bucuresti, sub indrumarea pr. prof. dr. Dumitru Staniloae, apoi si-a continuat studiile in strainatate: doi ani la Facultatea de Teologie Protestanta a Universitatii de Stiinte Umane din Strasbourg (Franta) si doi ani la Universitatea Albert Ludwig din Freiburg im Breisgau, Facultatea de Teologie Catolica (Germania). La 15 iunie 1979, dupa sustinerea tezei de doctorat la Facultatea de Teologie Protestanta din Strasbourg, a devenit doctor in teologie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.