O data cu incheierea participarii Romaniei la Cupa Mondiala a luat sfarsit si mandatul managerului Robert Antonin si al antrenorului Daniel Santamans la carma echipei nationale.

Dupa meciul cu Noua Zeelanda (scor 8-85), cei doi tehnicieni
O data cu incheierea participarii Romaniei la Cupa Mondiala a luat sfarsit si mandatul managerului Robert Antonin si al antrenorului Daniel Santamans la carma echipei nationale.

Dupa meciul cu Noua Zeelanda (scor 8-85), cei doi tehnicieni au recunoscut ca despartirea este iminenta. "Suntem la final de contract. Trei ani cu o echipa nationala este mult. Vom preda lucrurile. Bilantul la aceasta Cupa Mondiala este multumitor, ne-am facut treaba. Cred ca nu putem rivaliza cu echipe care au jucatori in campionate de un alt nivel. Jucatorii din Romania au calitati, dar competitia interna este de nivelul diviziei a patra franceze. Toate echipele din al doilea esalon sunt afectate de acest lucru. Ar trebui sa facem ca Italia si Argentina, sa trimitem toti jucatorii in Franta", a declarat Santamans.


PROPUNERE. De mai multe ori, pe parcusul turneului, rugbystii nostri si-au exprimat nemultumirea fata de colaborarea cu tehnicienii francezi. Dupa meciul cu Italia, acestia au declarat ca, desi avem jucatori buni, nu putem construi o echipa, iar la finalul partidei cu Portugalia au acuzat faptul ca mai multi titulari au fost tinuti pe banca. "Ar trebui sa nu vina cineva din Romania, ci un antrenor cu multa experienta, pentru a face din noi, care cu totii avem individual nivelul necesar, o echipa adevarata", a declarat Sorin Socol. Acesta a avansat si un nume, cel al australianului Eddie Jones, care a calificat selectionata "cangurilor" in finala Cupei Mondiale din 2003. Capitanul nationalei a spus ca asteapta o propunere curajoasa din partea federatiei, pentru ca altfel va trebui sa nu se mai conteze pe jucatorii care activeaza in Franta. Pentru Marius Tincu, mai important decat numele antrenorului este ajutorul pe care International Rugby Board il va acorda in continuare tarilor mici, intre care se afla si Romania.


Au avut milaIn Noua Zeelanda, victoria la scor obtinuta in fata Romaniei nu a starnit entuziasm, existand o mai mare preocupare pentru meciul din sferturi, unde adversar ar putea fi Franta. "All Blacks au jucat cu mila ultimul meci din grupa. Romania s-a ridicat la nivelul provocarii din punct de vedere fizic, insa Noua Zeelanda s-a aflat la un alt nivel al priceperii", a notat site-ul stuff.co.nz. Acesta a dezvaluit ca inaintea meciului jucatorii au mers in vacanta in locuri exotice precum Monaco, si nu au facut decat vreo doua antrenamente. "Valul All Blacks matura Romania", a scris agentia France Presse, care a remarcat ca "stejarii" au opus o slaba rezistenta in fata puterii superioare a adversarului, iar Gazzetta dello Sport a notat ca romanii au facut ce au putut, "putin in fata acestui uragan sportiv".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.