Patru dintre proiectele de infrastructura ale UE vizeaza Romania, respectiv autostrada Bucuresti-Constanta, tronsonul feroviar Curtici-Constanta, portul Constanta si proiectul de navigatie pe Dunare, a declarat, ieri, directorul general adjunct in c
Patru dintre proiectele de infrastructura ale UE vizeaza Romania, respectiv autostrada Bucuresti-Constanta, tronsonul feroviar Curtici-Constanta, portul Constanta si proiectul de navigatie pe Dunare, a declarat, ieri, directorul general adjunct in cadrul Departamentului Transporturi si Energie din CE, Zoltan Kazatsay.

„Romania va primi in urmatorii sase ani peste 4,6 miliarde de euro pentru infrastructura din fondurile structurale si de coeziune. Implementarea acestor proiecte va imbunatati legatura europeana cu Grecia si Turcia“, a spus Zoltan Kazatsay, citat de NewsIn. Reprezentantul CE a explicat ca la nivel european reteaua transeuropeana poate contribui la cresterea PIB-ului Uniunii Europene cu 0,2-0,3 % si poate duce la aparitia a peste un milion de locuri de munca, cu conditia ca marile proiecte sa fie finalizate pana in 2010. „Exista intarzieri din cauza costurilor ridicate, motiv pentru care este obligatoriu sa sprijinim dezvoltarea transporturilor la nivel european.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.