Guvernatorul statului Virginia, Timothy M. Kaine, i-a cerut presedintelui George W.Bush sa-i acorde postum Medalia Prezidentiala a Libertatii profesorului Liviu Librescu. Nascut in Romania, acesta a fost ucis in 16 aprilie 2007,in masacrul de la Vir
Guvernatorul statului Virginia, Timothy M. Kaine, i-a cerut presedintelui George W.Bush sa-i acorde postum Medalia Prezidentiala a Libertatii profesorului Liviu Librescu. Nascut in Romania, acesta a fost ucis in 16 aprilie 2007,in masacrul de la Virginia Tech, in timp ce incerca sa-si apere studentii. Kaine i-a trimis joi o scrisoare presedintelui Bush in care spune ca Librescu a fost un om "care a cautat libertatea si adevarul pe durata intregii sale vieti" si de aceea guvernatorului ii cere sefului Casei Albe sa-i acorde lui Librescu Medalia Libertatii, cea mai inalta distinctie civila care se poate acorda in Statele Unite”."A fost un om minunat", a declarat Ishwar K. Puri, seful Departamentului de Mecanica si Inginerie in cadrul caruia Librescu a activat mai mult de 20 de ani. "In mod evident era foarte devotat studentilor sai si faptul ca s-a sacrificat de dragul studentilor este de natura sa provoace emotie", a spus Puri.Liviu Librescu, in varsta de 76 de ani, preda mecanica solidelor in Sala 204 a Universitatii, cand st udentul Seung-Hui Cho si-a inceput vanatoarea, la etajul al doilea al cladirii. Librescu le-a spus studentilor sa sara pe fereastra in timp ce el incerca sa tina usa pentru a-l impidica pe Cho sa intre. Agresorul a fortat usa si i-a ucis pe Librescu si pe inca un student. Ceilalti au scapat. In masacrul de la Virginia Tech si-au pierdut viata 32 de oameni. In saptamanile care au urmat tragediei a fost initiata o petitie online prin care se cerea decorarea lui Librescu cu Medalia Libertatii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.