Bucuresti, 1 octombrie 2007 - "Premiile Ioan Chirila" cauta, si in acest an, tineri talentati pe care sa ii faca "jurnalisti cu acte".

La concurs sunt invitati sa participe toti autorii non-profesionisti care cred ca au a€žcerneala in condei". Pentru a participa, ei trebuie sa trimita un text cu tema sportiva, pana pe 2 noiembrie, la premii@ioanchirila.ro . Castigatorii vor avea posibilitatea sa lucreze si sa confirme in doua importante redactii de sport.

"Premiile Ioan Chirila" cauta, incepand cu 1 octombrie, tineri talentati pe care sa ii faca a€žjurnalisti cu acte". Cei interesati, non-jurnalisti talentati, cu spirit si condei, pot trimite articolele lor la adresa de e-mail premii@ioanchirila.ro pentru a participa la concursul pentru Premiul "Talentul Anului". Descoperirea si recunoasterea talentului celor care vor sa-si faca o cariera in presa scrisa sportiva sunt obiective care au fost atinse in primele doua editie. Andrei Craciun si Razvan Prepelita,
laureatii primelor editii, sunt dovada ca premiile isi indeplinesc rolul de descoperitor de talente.

"Talentul anului" este poate cea mai importanta categorie a *Premiilor Ioan Chirila". Daca toate celelalte au scopul de a rasplati valoarea, de a crea competitivitate si de a face cunoscut faptul ca a fi jurnalist sportivde talent este egal cu a fi un "artist", in cel mai frumos sens al cuvantului, "

"Talentul anului" este insasi ratiunea de a fi a "Premiilor". Este o polita in alb semnata de brandul Ioan Chirila pentru cei talentati si pasionati de aceasta profesie, care poate maine vor infiinta noi ziare de sport, noi posturi de radio si tv, vor scrie cartile viitoarelor campionate mondiale de fotbal si ale marilor performante sportive, vor naste marile competitii.
Jurnalistul sportiv de maine va trebui sa aiba cultura la nivelul talentului, si talentul la inaltimea inteligentei.

Talentul anului isi propune la fiecare editie sa-l gaseasca pe cel mai bun, cel mai inteligent, mai pasionat si mai doritor sa-si sacrifice *Frumoasele lui Duminici", pe altarul acestei profesii pe care Ioan Chirila a ridicat-o la rangul de "arta".» Iarina Demian, presedintele Fundatiei artEst

Invingatorul va beneficia de un contract de colaborare cu *Evenimentul zilei*, timp de trei luni, avand oportunitatea de a incepe o cariera de ziarist sportiv. Cel de-al doilea clasat va fi recompensat cu o colaborare cu unul dintre cele mai populare site-uri de stiri din Romania - "hotnews", avand, de asemenea posibilitatea de a incepe o cariera de jurnalist.

Va fi luat in considerare un singur text. Data-limita pentru expedierea textelor prin posta electronica este 3 noiembrie. Castigatorul va fi desemnat de catre Iarina Demian si de un reprezentant al cotidianului
"Evenimentul zilei".

In acest an, Premiile au un nou partener, un infocat sustinator al marilor performante romanesti si un succes national in sine - URSUS, prima bere premium romaneasca. De cativa ani, URSUS a intemeiat o adevarata traditie de implicare activa in recunoasterea si promovarea reusitelor marcante ale romanilor. Totul a inceput cu sponsorizarea emisiunii a€žDinastia Campionilor". Continuarea a reprezentat-o parteneriatul cu FOR (Fundatia Olimpica Romana), Gala Invingatori pentru Romania si acum parteneriatul cu "Premiile Ioan Chirila".

Producatorii evenimentului sunt "Fundatia artEST", al carei presedinte este Iarina Demian si "Agentia de vise", condusa de Tudor Chirila.

Contact: Catalin Chitei - PR ExecutiveTel: 021-318.94.39; mobil: 0745.350.688, 0722.375.753