Rugby-ul este considerat un sport dur, pentru barbati adevarati. Totusi, sa il practici la varsta de 60 de ani si nu oricum, ci la un nivel inalt, este o performanta demna de toata lauda.
Chiar daca in Divizia A, al doilea esalon valoric din Romania, nu se joaca cel mai tare rugby posibil, nu este putin lucru ca la o varsta la care altii isi plimba nepotii prin parc sa intri pe teren si sa joci. Grigore Diaconescu, antrenorul formatiei Arsenal Chindia Targoviste, nu se sfieste sa puna efectiv umarul la gramada, pentru a-si ajuta elevii in partidele de campionat, cu toate ca are nu mai putin de 60 de ani.

Unii dintre colegii de echipa i-ar putea fi chiar nepoti

Echipa damboviteana a debutat in acest an in Divizia A, profesorul Diaconescu fiind unul dintre oamenii care au tinut foarte mult ca acest lucru sa devina posibil. Formatia targovisteana isi disputa partidele de pe teren propriu la Teis, pe un teren aflat in curtea unei unitati militare. Inca din prima etapa, antrenorul a intrat pe teren, spre deliciul celor prezenti la fata locului. “Rezultatele se cladesc cu munca si sudoare, dar in scurt timp, cu ajuto rul profesorului Diaconescu, vor veni si victoriile.