Seful statului, premierul, ministrii si parlamentarii vor avea acces la informatiile clasificate, fara sa mai fie nevoiti sa obtina certificat de „buna-purtare“ de la ORNISS. Presedintele Basescu a promulgat, ieri, actul normativ care mo
Seful statului, premierul, ministrii si parlamentarii vor avea acces la informatiile clasificate, fara sa mai fie nevoiti sa obtina certificat de „buna-purtare“ de la ORNISS. Presedintele Basescu a promulgat, ieri, actul normativ care modifica Legea privind protectia informatiilor clasificate. Articolul de lege care faciliteaza accesul demnitarilor la informatii secrete a fost unul destul de controversat, presedintele interimar Nicolae Vacaroiu refuzand sa promulge legea astfel modificata si cerand Parlamentului sa o mai reanalizeze o data. In cererea de reexaminare se atragea atentia ca eliminarea obligativitatii certificatelor ORNISS ar putea crea unele vulnerabilitati in sistemul protectiei informatiilor clasificate. Parlamentarii nu au admis insa obiectiile formulate de presedintie si au revotat legea in forma initiala.

Prevedere controversata


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.