Doua clanuri de interlopi constanteni s-au luat la cearta, ieri, in fata Palatului de Justitie din Constanta, bataia fiind evitata in ultimul moment, prin interventia jandarmilor care asigura paza institutiei.

Clanurile „Spaniolul“ si „Fratii“ si-au trimis ieri reprezentantii la prima infatisare intr-un proces indelung asteptat de constantenii de rand si de politisti, dupa ce orasul a fost, mai multa vreme, zguduit de adevarate lupte de strada intre cele doua grupari.

Atat inainte, cat si dupa infatisare, membrii celor doua bande, prezenti in numar destul de mare, si-au aruncat cuvinte grele si priviri taioase, care au degenerat in imbranceli pe scarile Palatului de Justitie. Mai multi jandarmi care asigura paza la instante au intervenit insa cu promptitudine si au reusit sa-i desparta pe batausi, inainte ca acestia sa se incaiere de-a binelea. In procesul care a inceput ieri la Tribunalul Constanta, inculpatii sunt capii clanului „Spaniolul“, Petrica Tomescu, Cristian Gherghisan si Lucian Calimarea, care trebuie sa raspunda acuzatiilor de tentativa de omor si distrugere, formula te de procurori. Anchetatorii au probat ca cei trei l-ar fi agresat pe unul dintre membrii gruparii adverse, „Fratii“, Marian Cristian Gheorghiu, zis „Cristel“, pe care l-au bagat in spital mai mult mort decat viu.

Cutite, bate si topoare
Agresiunea s-a petrecut anul acesta, pe 16 februarie, in mijlocul orasului, intr-una din frecventele infruntari de strada ale celor doua bande rivale.