O cladire de 20 de etaje; asa ar urma sa se construiasca la cativa metri de cladirea Circului de Stat (foto), in parcul cu acelasi nume.

Prima tentativa a avut loc saptamana trecuta, cand proiectul imobilului cu cinci subsoluri, parte
O cladire de 20 de etaje; asa ar urma sa se construiasca la cativa metri de cladirea Circului de Stat (foto), in parcul cu acelasi nume.

Prima tentativa a avut loc saptamana trecuta, cand proiectul imobilului cu cinci subsoluri, parter si 20 de etaje a fost propus spre aprobare in sedinta Consiliului General al Capitalei.

Consilierii au respins intr-un final PUZ-ul, urmand ca acesta sa fie rediscutat alta data. Terenul cu pricina este inregistrat in documentele urbanistice drept zona verde, fiind un caz asemanator cu Parcul Bordei.

Proprietarii detin o suprafata de 80.000 de metri patrati, constructia fiind avizata doar pe 1.820 de metri patrati. Circul de Stat a pierdut de curand menajeria in favoarea fostilor proprietari ai terenurilor din aceasta zona, membri ai familiei Tonolla.

Prefectura Capitalei a retrocedat o parte din alei si menajeria, in urma cererii depuse in baza Legii 247/2005, desi aceeasi cerere a fost respinsa de Comisia de aplicare a Legii 10/2001. Mostenitori ai fostilor proprietari revendicau in total 189.000 de metri patrati, desi terenul pe care se intinde Parcul Circului este de 174.788.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.