CE BEM, CE MANCAM
Checul Alina este un produs de cofetarie care are in compozitie: "faina, zahar, margarina, cacao, arome".

ANALIZA. Aceasta compozitie imprima produsului caracteristici nutritionale nocive. Desi faina contine o canti
CE BEM, CE MANCAM
Checul Alina este un produs de cofetarie care are in compozitie: "faina, zahar, margarina, cacao, arome".

ANALIZA. Aceasta compozitie imprima produsului caracteristici nutritionale nocive. Desi faina contine o cantitate relativ modesta de proteine de calitate inferioara, ea are in compozitie o cantitate mare de glucide de tip amidon. Acestea intra in combinatie cu zaharul rafinat (zaharoza), care are un index glicemic foarte ridicat si cu o grasime artificiala, margarina. Despre aceasta se stie ca este foarte periculoasa pentru sanatate.

Rezulta un produs cu un profil nutritional profund dezechilibrat, cu un exces de glucide si grasimi nesanatoase. Densitatea energetica a produsului este mare si poate fi dedusa, de asemenea, din valoarea energetica a ingredientelor individuale. Produsul contine o sursa de gluten.

CONCLUZII. Produsul nu este indicat supraponderalilor, obezilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, suferinzilor de boli cardiovasculare, hipertensivilor, boli hepatice si renale, de boli neurodegerenative, Alzheimer, Parkinson, copiilor, batranilor. Diabeticii il vor consuma numai cu avizul medicului curant. Produsul este interzis suferinzilor de celiachie.



Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.