Soprana romanca Angela Gheorghiu a fost concediata de Opera Lirica din Chicago cu trei zile inainte de premiera operei "Boema", in care urma sa cante rolul Mimi. Motivul invocat de conducerea operei este ca artista a lipsit de la majoritatea repetit
Soprana romanca Angela Gheorghiu a fost concediata de Opera Lirica din Chicago cu trei zile inainte de premiera operei "Boema", in care urma sa cante rolul Mimi. Motivul invocat de conducerea operei este ca artista a lipsit de la majoritatea repetitiilor, potrivit chicagotribune.com. "Regretam si suntem tristi ca suntem constransi sa luam aceasta decizie, dar actiunile lui Gheorghiu au dat dovada de desconsideratie fata de personalul Operei Lirice si fata de ceilalti artisti", a spus directorul institutiei, William Mason, intr-o declaratie de presa.
"Angela Gheorghiu a lipsit de la sase repetitii din zece, inclusiv repetitia cu pian si costume, si ambele repetitii cu orchestra. A ratat una dintre cele mai importante repetitii cu orchestra cand a plecat din oras la New York fara permisiune, o incalcare directa a contractului sau." Gherorghiu a refuzat de asemenea sa participe la probele pentru costume pe care chiar ea le solicitase, a adaugat directorul. Ultima data cand opera din Chicago a concediat o vedeta de talia sopranei romance a fost in 1989, cand a rupt contract ul lui Luciano Pavarotti deoarece acesta isi anulase 26 dintre cele 41 de concerte programate.


Gheorghiu si Alagna -Bonnie si Clyde ai operei
Gheorghiu a spus ca a plecat de la Chicago pentru a petrece timp cu sotul sau, tenorul Roberto Alagna , care canta la Opera Metropolitana din New York. "Am, cerut Operei lirice sa ma lase sa merg la New York pentru doua zile pentru a fi cu el si au spus 'Nu'.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.