Proiectul "Construieste-ti comunitatea" este un proiect de reprezentare culturala si implicare sociala, avand ca directii principale creativitarea, documentarea si responsabilizarea sociala. El introduce in Romania conceptul de arta comunitara - impl
Proiectul "Construieste-ti comunitatea" este un proiect de reprezentare culturala si implicare sociala, avand ca directii principale creativitarea, documentarea si responsabilizarea sociala. El introduce in Romania conceptul de arta comunitara - implicarea la toate nivelurile actului artistic a membrilor comunitatilor participante.
In datele de joi, 27, sambata, 29 si duminica, 30 septembrie "Ofensiva generozitatii", are placerea de a va invita la spectacolul de teatru comunitar "tangaProject" "Construieste-ti comunitatea!", in parcul "Va Urma", la intersectia Caii Rahova cu Str. Sabinelor, incepand cu ora 18.00.
"Ofensiva generozitatii" (O2G), organizatie neguvernamentala de arta comunitara si implicare sociala, este initiativa a sapte tineri artisti: Bogdan Georgescu, Vera Ion, Maria Draghici, David Schwartz, Miruna Dinu, Ioana Paun si Irina Gadiuta. Echipa include regizori, artisti vizuali, coregrafi, dramaturgi, actori si arhitecti, care lucreaza cu comunitatea din zona Uranus-Rahova.
Spectacolul "Construieste-ti comunitatea!", porneste de la documentarea problemelor a cinci comunitati din Bucuresti 2007: chiriasii evacuati din casele nationalizate, donatorii de sange, copiii aflati in Centrul de reeducare Titan, locatarii blocurilor cu bannere, locuitorii zonei Rahova - Uranus.
Gasiti mai jos un synopsis al pieselor de teatru care alcatuiesc "Construieste-ti comunitatea!"
COD ROSU
de Ana-Maria Costea
regia Miruna Dinu
scenografia Andrei Dinu
cu Sanziana Nicola, Andreea Esanu
Centru de Transfuzii Sanguine, Bucuresti. Program de vara de la 7 la 11. In Boxa 1, Luminita, 30 de ani, cadru medical, si Gina, 27 de ani, asistenta, isi incep ziua de lucru. Ce se intampla atunci cand donatorii de sange se lasa asteptati? Cand telefonul suna aproape fara intrerupere? Cand rezerva de sange s-a epuizat? Situatia devine critica atunci cand cele doua femei trebuie sa faca fata cererilor repetate si insistente de sange.
Afara!
de Mihaela Michailov
regia David Schwartz
scenografia Maria Pitea
cu Florina Gleznea, Maria Obretin, Sorin Poama, Andrei Serban,
Alexandru Secareanu, Monica Marinescu
Unde ne ducem evacuatii? Ai primi in casa ta 6 oameni?
Jumatate in strada, jumatate in bucatarie, sint la un pas de evacuare. Cu maldarul de lucruri in mijlocul casei, locuitorii unei case nationalizate retrocedate trag de timpul care le-a mai ramas in locul unde traiesc de-o viata. Recurg la orice tertipuri ca sa-l impresioneze pe noul proprietar. Isi arunca in joc toate strategiile de frica sa nu ramina fara casa. Isi pierd siguranta, speranta si nu le mai arde de nimic. Nu mai fac fata la viata. Au obligatii, dar au si drepturi pentru care se lupta indirjit in fata autoritatilor. "Afara!" e textul unei situatii de criza, al unui caz la limita dintre supravietuirea in stare de urgenta si sansa unei reglementari salvatoare. Unde ne ducem evacuatii?
FAPTE
de Andrei Ionita
regia Vera Ion
cu Sorin Poama, Ana Pepine, George Costea
Un centru de reeducare ca o casuta din povesti, in care copiii sunt liberi sa faca tot ce le trece prin cap, au la dispozitie tot ce-si doresc si din care pot pleca si se pot intoarce oricand. Toate astea pentru a schimba comportamentul "deviant" al tinerilor rezidenti. Si totusi, cum isi percep acestia problemele, cum trec la fapte, cum decid ce e bine si ce e rau? Ce inseamna sa faci ceva rau?
PLASA
de Paul Dunca
regia: Ioana Paun
scenografia: Maria Pitea
cu Florina Gleznea, Kiki Gavrus, George Costea
Consiliul Executiv al Blocului M5 din Sos. Mihai Bravu nr. 27, reprezentat de Dumitru Mitica si Evanghelina Marinescu consimte, dupa perioada de proba de 3 luni, la prelungirea contractului pe inca 12 luni pentru reclama stradala (tip mesh) de pe fatada imobilului. Un singur locatar se opune si refuza sa semneze. E vorba despre Silvia Papacostea, proprietara apartamentului 172, dar bineinteles Consiliul Executiv al Blocului M5 se va descurca si de aceasta data.
LIVE
de Bogdan Georgescu
regia Bogdan Georgescu
scenografia: Vladimir Turturica
cu Edgar Nistor, Andreea Esanu, Lala Misosniky, Andrei Ionita
"Ma auzi? Ma auzi?" "Da, esti in direct." "Transmitem in direct din Parlamentul Romaniei, cu cele doua camere reunite in sedinta publica, extraordinara. Legea nr. 116 din 15 martie 2002, privind prevenirea si combaterea marginalizarii sociale, publicata in Monitorul Oficial numarul 193 din 21 martie 2002 se demonstreaza a fi nefunctionala. Astfel, cele doua camere reunite, deputati si senatori impreuna cu reprezentanti ale diferitelor categorii marginalizate dezbat probleme pe care legea in vigoare nu le ia in calcul. Sedinta este deschisa publicului si se transmite in direct pe postul national de televiziune, pentru transparenta. Ca sa participi, trebuie sa te implici. Din Rahova pentru stiri, Clovna Uranus."
Pentru mai multe detalii, vizitati blogul: http://ofensivagenerozitatii.blogspot.com


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.