Intronizarea noului Patriarh se va desfasura måine, in Catedrala Patriarhala din Bucuresti, imediat dupa savårsirea Sfintei Liturghii, oficiate de Mitropolitii Bisericii Ortodoxe Romåne, in prezenta reprezentantilor Bisericilor sur
Intronizarea noului Patriarh se va desfasura måine, in Catedrala Patriarhala din Bucuresti, imediat dupa savårsirea Sfintei Liturghii, oficiate de Mitropolitii Bisericii Ortodoxe Romåne, in prezenta reprezentantilor Bisericilor surori.

Conform statutului Bisericii Ortodoxe Romane, Intaistatatorul Romaniei poarta titulatura de Prea Fericitul Parinte Patriarh. Acelasi document stabileste si atributiile acestuia, pe care le prezentam in continuare.
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane este si Arhiepiscopul Bucurestilor si Mitropolitul Munteniei si Dobrogei. Patriarhul este Intaiul Statator intre ierarhii Bisericii Ortodoxe Romane. Patriarhul se bucura de toate drepturile stabilite in Sfintele Canoane, in Stat si in regulamentele bisericesti.

Titulatura sa este: „Prea Fericirea Sa, Arhiepiscop al Bucurestilor, Mitropolit al Munteniei si Dobrogei si Prea Fericitul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane”. Pomenirea numelui sau la serviciile religioase se face in conformitate cu Sfintele Canoane si cu practica Bisericii noastre . El poarta ca semn distinctiv doua engolpioane si o cruce, culion si o camilafca alba cu cruce.

Patriarhul are urmatoarele atributii
Convoaca si prezideaza organele deliberative centrale ale Bisericii Ortodoxe Romane;


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.