Ofertele agentiilor pentru aceasta perioada se bazeaza pe circuite si city break-uri.Domul din Milano este unul dintre
cele mai spectaculoase obiective turistice Multi opteaza pentru city break, excursie care include transportul cu avionul si cazarea in orasele europene importante, intr-un weekend. Sint potrivite atit pentru shopping, cit si pentru vizitarea obiectivelor turistice. Cele mai cautate destinatii sint, pe linga Paris, Viena, Praga, Milano. Pasionatii de istorie pot opta pentru Istanbul. Capitala Austriei, Viena, este una dintre cele mai populare capitale europene in rindul turistilor. Un obiectiv turistic important este Palatul Imperial (Hofburg). De aici, capetele incoronate ale familiei de Habsburg au condus imperiul timp de secole. Mausoleul Imperial, Palatul Schönbrunn sau Catedrala Sfintul Stefan sint alte obiective interesante pentru pasionatii de istorie. Pentru o plimbare, cel mai potrivit este bulevardul circular Ring, care inconjoara orasul vechi. Viena este si o populara destinatie de shopping. Un asemenea loc poate fi Shopping City Sud, unul dintre cele mai mari centre comerciale. Pretul: aproximativ 260 de euro.

Milano reprezinta o varianta potrivita pentru pasionatii de shopping. Aici se pot gasi magazine luxoase apartinind marilor case de moda. Nume precum Gucci, Versace, Luis Vuitton, Armani, Moschino, Chanel sau Prada sint cunoscute si celor care nu sint pasionati de moda sau de lucruri de firma. Milano are o oferta bogata si in ceea ce priveste obiectivele turistice. Domul din Milano este a doua biserica din Italia, ca marime, dupa San Pietro. Constructia, in stil gotic, a inceput la sfirsitul secolului al XIV-lea. Si Castelul Sforza este un loc care merita vizitat, mai ales ca acesta a fost, o perioada, resedinta ducelui de Milano si a familiei Sforza. O vacanta costa intre 220 si 300 de euro, in functie de numarul de stele ale hotelului.

In Praga, strada Celetna, Calea Regala, ofera o imagine spectaculoasa, cu cladiri in stiluri baroc si gotic. Pe aceasta mergeau suveranii Boemiei spre Palatul Hradcany, atunci cind erau incoronati. Palatul este cel mai cunoscut obiectiv turistic din Praga. A fost ridicat incepind cu secolul al IX-lea. In incinta se afla, printre altele, Catedrala Sfintul Vit, una dintre cele mai mari catedrale gotice din Europa. Suverani precum Carol al IV-lea si Rudolph al II-lea sint inmormintati aici, dar si Sfinful Ian Nepomuch. Pretul unui weekend este de 200-250 de euro. In cazul tuturor capitalelor, preturile nu includ taxele de aeroport.

Vezi mai multe despre Milano, pe www.cotidianul.ro/select