Ogararu se afla la a doua convocare la echipa nationala, dupa ce a debutat la partida cu Olanda, din 26 martie 2005, din preliminariile CM din 2006. Totusi, selectionerul si-a luat si o masura de rezerva, convocandu-l si pe Contra, revenit la antrena
Ogararu se afla la a doua convocare la echipa nationala, dupa ce a debutat la partida cu Olanda, din 26 martie 2005, din preliminariile CM din 2006. Totusi, selectionerul si-a luat si o masura de rezerva, convocandu-l si pe Contra, revenit la antrenamentele lui Getafe dupa o accidentare care l-a tinut aproape o luna in afar terenului. Cei 12 "stranieri" convocati sunt urmatorii: Cosmin Contra (Getafe CF), George Ogararu (AFC Ajax Amsterdam), Gabriel Tamas (AJ Auxerre), Cristian Chivu (Internazionale Milano), Razvan Dinca-Rat (FC Sahtar Donetk) - fundasi; Florentin Petre (TSKA Sofia), Sorin Paraschiv (Rimini Calcio), Paul Codrea (AC Siena), Alin Stoica (KAA Gent) - mijlocasi; Adrian Mutu (Fiorentina), Daniel Niculae (AJ Auxerre) si Ciprian Marica (VfB Stuttgart) - atacanti. Astfel, A. Stoica revinee, in sfarsit la Nationala, dupa ce a ratat convocarea pentru meciurile cu Belarus (oficial) si cu Germania (amical), din cauza unei accidentari. De asemenea, chemarea lui Paraschiv, din Serie B, reprezinta surpriza lui Piturca. "Sunt bucuros pentru convocare, e putin ciudat ca acum vin de la alta echipa, nu de la Steaua. Pana acum veneau telegramele de convocare la Steaua, acum la Rimini. Sper sa iasa bine. Cu Olanda jucam un meci decisiv, daca invingem sau facem egal suntem aproape calificati. Important e sa nu pierdem. Dupa lot, Olanda e favorita, dar in ziua de azi nu prea mai conteaza favoritii pe hartie. Va invinge cine va fi mai motivat pe teren. Pot sa aiba cei mai valorosi jucatori, dar daca alergam mai mult ca ei si cu mai multa determinare, le punem mari probleme", a spus Paraschiv, care a fost convocat ultima oara la Nationala Romaniei in martie 2007, pentru meciurile cu Olanda si Luxemburg, in care a fost rezerva. Reunirea Nationalei Romaniei are loc luni, 8 octombrie, la Casa Fotbalului, iar numele jucatorilor legitimati la cluburi din Romania si, implicit, lotul definitiv pentru aceste doua jocuri vor fi anuntate dupa disputarea meciurilor contand pentru etapa a 10-a a campionatului Ligii I. Dupa reunire, la ora 12.30, echipa se va deplasa la Constanta, in cursul serii zilei de 8 octombrie fiind programat primul antrenament, pe Stadionul "Farul". Meciul cu Olanda are loc pe 13 octombrie, de la ora 20.15, pe Stadionul "Farul" din Constanta, iar cel cu Luxemburg pe 17 octombrie, de la ora 21.15 (ora Romaniei), pe Stadionul "Josey Barthel" din Luxembourg. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.