La Baia Mare are loc astazi o initiativa inedita, si anume incercarea de doborare a recordului mondial la pregatit gulas. Cu ocazia Sarbatorii Castanelor, bucatarii vor gati un gulas de 7-8000 de litri, incercand sa doboare recordul mondial care est
La Baia Mare are loc astazi o initiativa inedita, si anume incercarea de doborare a recordului mondial la pregatit gulas. Cu ocazia Sarbatorii Castanelor, bucatarii vor gati un gulas de 7-8000 de litri, incercand sa doboare recordul mondial care este de 5056 de litri. Adrian Bogdan, unul dintre organizatori, a declarat ca au inregistrat cererea la sediul Guinness World Records, iar aceasta le-a fost acceptata. "Gulasul va fi gatit intr-un singur vas. Acesta a fost calibrat din punct de vedere metrologic. Laura Huges, Senior Record Manager, va asista la incercarea de doborare a recordului. Bucatarii baimareni vor fi ajutati de 100 de persoane la gatit. Vasul (foto) in care se va prepara mancarea are dimensiuni impresionante si un diametru de aproximativ trei metri", a declarat Adrian Bogdan. Organizatorii evenimentului sunt Orizont Tv, Consiliul Judetean Maramures, Consiliul Local, Primaria si Prefectura Baia Mare. Gulasul va fi preparat de Titi Petrutiu si Dan Cordea, acestia realizand si o emisiune culinara. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.