Visa Europe urmeaza sa devina companie independenta de noua companie Visa Inc., in urma hotararii luate de bancile europene membre in adunarea generala extraordinara a asociatiei, se arata intr-un comunicat al Visa.
"Acest vot din partea bancilo
Visa Europe urmeaza sa devina companie independenta de noua companie Visa Inc., in urma hotararii luate de bancile europene membre in adunarea generala extraordinara a asociatiei, se arata intr-un comunicat al Visa.
"Acest vot din partea bancilor europene confirma ca Visa Europe este un sistem de plati european, in concordanta cu obiectivul Bancii Europene Centrale", a declarat Peter Ayliffe, presedinte si director executiv al Visa Europe.
Visa Inc. asteapta aprobarea bancilor membre in ce priveste restructurarea globala planificata, prin care Visa International, Visa Canada si Visa USA devin subsidiare ale Visa Inc. Ca urmare a noii structuri decise de bancile membre, Visa Europe ramane o entitate separata, care se va concentra pe servicii acordate clientilor de pe piata europeana. Compania Visa va continua sa functioneze la fel, punand accent pe interoperabilitate, siguranta si securitate pentru membrii Visa, clienti, detinatori de carduri si comercianti din toata lumea, se arata in comunicatul companiei.
"Acest vot covarsitor in favoarea statutului european independent al Visa Europe si structurii de asociatie de membri arata ca Visa Europe indeplineste dorintele bancilor europene, situatie care le ajuta sa fie competitive in noua lume SEPA care va intra in functiune din 1 ianuarie 2008”, a adaugat Ayliffe.
In Europa sunt aproape 321 milioane carduri Visa de debit, credit si business. Visa Europe este o asociatie de membri detinuta si condusa de cele 4.500 banci membre din Europa. Visa Europe detine o parte din Visa International, organizatia care asigura interoperabilitatea globala a produselor, precum si gestionarea marcii Visa. In octombrie 2006, Visa a anuntat ca intentioneaza sa restructureze intreaga organizatie, cu exceptia Europei, pentru a crea o noua "corporatie globala" denumita Visa Inc.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.