Baracluder este o terapie antivirala orala creata special pentru a bloca multiplicarea virusului hepatitei B, indicat pentru tratamentul adultilor cu hepatita cronica B, cu afectiune hepatica compensata si dovezi de replicare virala activa, cu dovezi
Baracluder este o terapie antivirala orala creata special pentru a bloca multiplicarea virusului hepatitei B, indicat pentru tratamentul adultilor cu hepatita cronica B, cu afectiune hepatica compensata si dovezi de replicare virala activa, cu dovezi de crestere persistenta a nivelului de aminotransferaze din sange si cu boala hepatica activa evidentiata prin biopsie hepatica. "Hepatita B reprezinta o problema majora de sanatate cu ridicat impact medical si social. VHB este declarat virus oncogen, iar numarul de imbolnaviri prin infectia VHB in Romania nu este in scadere", a declarat prof. dr. Mihai Voiculescu, seful Sectiei de Medicina Interna si Hepatologie din cadrul Institutului Clinic Fundeni.
In lume, peste 2 miliarde de oameni sunt infectati cu virusul hepatitei B si intre 350 si 400 de milioane de oameni sufera de hepatita cronica B. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.