Liderii democrati si cei liberal-democrati fac deja calculele pentru formarea Cabinetului PD sau PD-PLD, al carui premier sa fie Vasile Blaga sau Theodor Stolojan. Cu toate acestea, pana si democratii au inteles ca motiunea nu trece, ei facand calcu
Liderii democrati si cei liberal-democrati fac deja calculele pentru formarea Cabinetului PD sau PD-PLD, al carui premier sa fie Vasile Blaga sau Theodor Stolojan. Cu toate acestea, pana si democratii au inteles ca motiunea nu trece, ei facand calcule de guvern doar de dragul mobilizarii. Din intreaga poveste a motiunii doar soarta lui Geoana pare ca va fi pecetluita miercurea viitoare, la vot. Ion Iilescu a anuntat deja ca un congres extraordinar ar fi o idee buna.

Surse democrate si liberal-democrate au declarat, ieri, conform Mediafax, ca liderii celor doua formatiuni iau in considerare ca, in cazul in care motiunea de cenzura a PSD va fi votata de Parlament, noul cabinet sa fie monocolor PD sau bicolor PD-PLD. Daca guvernul ar fi bicolor, democratii il vor pe Blaga premier, varianta pe care ar accepta-o pana la urma si PLD. In acest caz Stolojan nu ar mai face parte din guvern in nici o forma. PLD ar vrea trei portofolii in acest cabinet pe care le-ar oferi lui Gheorghe Flutur (Agricultura), Ionut Popescu (Finante) si lui Mircea Cinteza (Sanatate). Flutur ar putea fi si vicepremier. PD i-ar propune ministri pe Mircea Toader sau Alexandru Boer (Interne), Mihai Razvan Ungureanu sau un tanar diplomat de cariera (MAE), Cezar Preda (Aparare), Gheorghe Pogea (Economie), Monica Macovei (Justitie), Radu Berceanu (Transporturi), Anca Boagiu (Dezvoltarea Regionala) si Sulfina Barbu (Mediu). Daca Guvernul ar fi PD, Blaga ar fi premier, iar ministri ar fi si Cristian Radulescu (Sanatate) si Valeriu Tabara (Agricultura). Desi liderii PD si PLD se declara increzatori ca motiunea de cenzura va fi votata, mai multi parlamentari ai acestor formatiuni sunt sceptici in privinta demersului PSD.

Parlamentul, convins ca motiunea nu trece
In acest context trebuie spus ca, ieri, liderul grupului minoritatilor a declarat ca grupul parlamentar pe care il conduce nu va vota motiunea PSD pentru ca motiunile nu fac decat sa accentueze haosul politic, transmite NewsIn.

Vicepresedintele PLD Cristian Boureanu a declarat ca „daca motiunea va cadea, va fi exclusiv responsabilitatea parlamentarilor PSD“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.