„Guvernul egiptean vorbeste cu Saddam Hussein. Se pare ca este gata sa plece in exil daca este lasat sa ia un miliard de dolari si orice documente despre armele de distrugere in masa", i-a spus George W. Bush premierului spaniol José María Aznar cu ocazia unei intilniri desfasurate la resedinta sa din Texas, pe 22 februarie 2003. Liderul american a refuzat insa aceasta varianta, sustinind solutia invaziei. „Saddam este un tilhar, un terorist si un criminal si trebuie dus in fata Curtii Internationale de Justitie. Comparat cu Saddam, Milosevici este Maica Tereza", a mai spus Bush.

Cind premierul spaniol a cerut ca invazia sa se produca in virtutea unei rezolutii ONU, presedintele SUA s-a aratat iritat. „Este ca picatura chinezeasca. Trebuie sa terminam odata. Vom fi in Bagdad la sfirsitul lui martie", a conchis Bush. Presedintele american a facut aluzie la eventuale sanctiuni economice din partea SUA, daca Chile, Mexic sau Angola (atunci membre in Consiliul de Securitate al ONU) se vor opune unei rezolutii. Bush l-a caracterizat apoi pe presedintele Jacques Chirac drept „Domnul Arab", o aluzie la tergiversarea de catre Franta a adoptarii unei rezolutii ONU, scrie „El Pais".

Bush a mai precizat ca aliatii sauditi vor arunca pe piata cantitati uriase de petrol daca invazia va afecta pretul resurselor energetice.