Romania intalneste astazi Noua Zeelanda, in ultimul sau meci la Cupa Mondiala. Constienti ca nu au nici o sansa sa castige, tricolorii si-au propus doar sa nu piarda la o diferenta prea mare.     Un meci impotriva Noii Zeelande reprezint
Romania intalneste astazi Noua Zeelanda, in ultimul sau meci la Cupa Mondiala. Constienti ca nu au nici o sansa sa castige, tricolorii si-au propus doar sa nu piarda la o diferenta prea mare.     Un meci impotriva Noii Zeelande reprezinta un moment unic in cariera oricarui jucator. Cum nici unul dintre "stejari" nu a mai avut ocazia sa-i infrunte pe celebrii "All Blacks", iar la aceasta Cupa Mondiala echipa noastra nu a impresionat, ba dimpotriva, intalnirea de la Toulouse starneste in randul tricolorilor ingrijorarea fireasca de a nu se face de ras in fata celei mai puternice echipe din lume. "Trebuie sa reusim o partida cat mai buna. In 2003 am pierdut cu 90 de puncte in fata Australiei. Sper ca acum sa fie altceva. Este clar ca acest meci va fi cel mai dur pentru noi de la Cupa Mondiala. Vreau sa nu pierdem la mai mult de 70 de puncte diferenta", a declarat capitanul Sorin Socol.     DE PLACERE. Managerul Robert Antonin si antrenorul Daniel Santamans au decis sa arunce in lupta cel mai bun "15". Vor reveni printre titulari Tincu, Socol, Manta, Sarbu si Brezoianu, dar vom avea si un debutant, Ciuntu, care il va inlocui pe flancul drept pe Fercu. Formatia Romaniei va arata astfel: Dumitras - Ciuntu, Gal, Gontineac, Brezoianu - Dimofte, Sarbu - Tonita, Manta, Corodeanu - Petre, Socol - Florea, Tincu, Balan. "Este cea mai buna echipa posibila. Obiectivul e clar, sa jucam de placere si sa oferim un spectacol frumos. Sa joci cu Noua Zeelanda este intotdeauna un moment special. Vom incerca sa savuram acest meci si sa facem tot posibilul sa nu fim ridicoli", a spus Antonin. In tabara cealalta, antrenorul Graham Henry a atentionat ca Romania nu trebuie ignorata si ca echipa sa nu va intra relaxata pe teren. "Este o partida importanta si pentru noi, si pentru ei. Cu siguranta vom incerca sa jucam cat mai bine", a declarat tehnicianul, care a anuntat nu mai putin de 11 schimbari fata de partida cu Scotia. Meciul de la Toulouse (ora 14:00, in direct la TVR 2) este abia al doilea intre cele doua echipe. Singurul de pana acum s-a disputat in 1981, la Bucuresti, cand neozeelandezii s-au impus greu, cu 14-6.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.