DEMONSTRATIE. 72 de jandarmi romani au participat timp de doua luni la un stagiu de pregatire in domeniul artelor martiale sub coordonarea unor instructori din Politia chineza. Militarii au incheiat cursul cu o serie de exercitii demonstrative si au
DEMONSTRATIE. 72 de jandarmi romani au participat timp de doua luni la un stagiu de pregatire in domeniul artelor martiale sub coordonarea unor instructori din Politia chineza. Militarii au incheiat cursul cu o serie de exercitii demonstrative si au primit diplome.

15:13 - SÃ…NÃ…TATE PUBLICÃ…
IASI. Inspectorii OPC au descoperit in hypermarketul Carrefour peste 90 de kilograme de peste infestat cu un parazit. (Mediafax)
GALATI. Doi tineri care au sustras o tona si jumatate de motorina din combinatul ArcelorMittal au fost prinsi de jandarmi.

15:18 - PROCES
CNCD. Procesul prin care presedintele Basescu a contestat sanctionarea sa de catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, pentru ca a numit o jurnalista "tiganca imputita", va continua la 8 noiembrie, dupa ce Curtea de Apel a respins o exceptie care ar fi dus la inchiderea dosarului.
RUTIER. Doua TIR-uri s-au ciocnit frontal in dreptul localitatii dambovitene Nucet, pe soseaua care leaga Bucuresti de Targoviste, si au blocat traficul timp de mai multe ore. Si DN 65 Slatina - Pitesti a fost inchis temporar pe sensul spre Pitesti, din cauza unei tamponari intre o macara si un autotren.


BUCURESTI - Cinci hoti au furat un bancomat
Cinci barbati mascati au furat miercuri noapte de pe holul unei banci din Bucuresti un bancomat in care se aflau circa 80.000 de lei. Totul a durat mai putin de cinci minute, a precizat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei,
Christian Ciocan.


DOLJ - Craiova ar putea ramane fara caldura
Furnizarea agentului termic in Craiova ar putea fi sistata daca pana luni Regia de Termoficare nu achita macar o parte din datoria de 106 milioane de lei catre Complexul Energetic Craiova, a anuntat ieri directorul Complexului, Ion Dinulescu. Directorul tehnic al Regiei de Termoficare, Nicolae Degeratu, a spus ca institutia pe care o reprezinta are probleme cu presedintii asociatiilor de proprietari. (Mihai Gavrila)


CAMPANIE - Stop accidentelor! Viata are prioritate!
Luna octombrie a fost dedicata prevenirii evenimentelor rutiere grave produse ca urmare a nerespectarii normelor legale referitoare la viteza de deplasare si la consumul de alcool. Cei aproape 600 de ofiteri si peste 5.000 de agenti de politie rutiera angrenati in aceste activitati au retinut 886 de permise pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice. Celor 474 de soferi care au fost depistati in timp ce-si conduceau masinile avand o imbibatie de peste 0,4 miligrame/ litru alcool pur in aerul expirat li s-au intocmit dosare penale. (Mara Raducanu)


ONCOLOGIE - Registrul National de Cancer
Din 2008, Romania va avea un Registru National de Cancer, prin care va putea fi cunoscut numarul exact al bolnavilor. Primul curs pentru implementarea registrului are loc la Institutul Oncologic din Cluj (IOC) la 2 si 3 noiembrie. Cursul este sustinut de specialisti din cadrul IOC si reuneste coordonatorii viitoarelor registre de cancer din regiunile nord-vest, vest si centru. Asemenea programe de formare vor fi organizate si in celelalte regiuni ale tarii, a anuntat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. (Georgeta Licsandru)


DEZBATERI - Intelectualii de la sate, la Ploiesti
Un proiect pentru furnizarea de carti si reviste gratuite pentru toate bibliotecile si portalul www.cartesiarte.ro, care isi propune sa realizeze "harta culturala a Romaniei contemporane". Acestea sunt doar doua din temele celei de-a opta editii a Consfatuirii Nationale a Intelectualilor de la Sate care a inceput ieri la Ploiesti. Actiunea este organizata de Miscarea Pentru Progresul Satului Romanesc si Asociatia Comunelor din Romania. In cadrul manifestarilor se va acorda si diploma "Valori culturale" unor primari cu merite deosebite in dezvoltarea culturala a comunelor in care au fost alesi. cazul RAFO-CAROM S-a cerut refacerea intregii anchete Avocatii omului de afaceri Ovidiu Tender au cerut ieri retrimiterea cazului RAFO-CAROM la parchet si refacerea urmaririi penale. Ei au invocat in fata instantei mai multe nulitati, procedurale si de fond, care ar afecta valabilitatea rechizitoriului si a intregii anchete. Disungeri ilegale, incriminarea lui Ovidiu Tender pentru spalare de bani, prin schimbarea incadrarii juridice dintr-o infractiune care fusese abrogata cu sapte zile inainte, sunt doua dintre problemele ridicate ieri de aparatori. Tribunalului Bucuresti va lua o decizie peste o saptamana. (M.P) CAZUL RAFO-CAROM - S-a cerut refacerea intregii anchete Avocatii omului de afaceri Ovidiu Tender au cerut ieri retri­miterea cazului RAFO-CAROM la parchet si refacerea urmaririi penale. Ei au invocat in fata instantei mai multe nulitati, procedurale si de fond, care ar afecta valabilitatea rechizitoriului si a intregii anchete. Disungeri ilegale, incriminarea lui Ovidiu Tender pentru spalare de bani, prin schimbarea incadrarii juridice dintr-o infractiune care fusese abrogata cu sapte zile inainte, sunt doua dintre problemele ridicate ieri de aparatori. Tribunalului Bucuresti va lua o decizie peste o saptamana. (M.P)   MITÃ… - Fost judecator condamnat
Fostul sef al Sectiei Penale a Tribunalului Bihor, Mihai Viorel, a fost condamnat de instanta suprema la patru ani de inchisoare pentru luare de mita. Sentinta este defintiva si irevocabila. Mihai Viorel a fost deferit justitiei in urma cu trei ani sub acuzatia ca in 1998 a primit 150.000 de marci germane in schimbul carora a dat solutii favorabile unui inculpat cercetat in stare de arest preventiv pentru santaj si asociere in vederea savarsirii de infractiuni. (M. Pasa Petru)


"ZECE" - Mona Musca,citata la instanta
Fostul ministru Mona Musca si consilierul acesteia, Tudor Urianu, vor fi audiati ca martori in procesul intentat de cantaretul Florin Chilian Ministerului Culturii, pentru folosirea fara drept a piesei "Zece". Cei doi vor trebui sa explice magistratilor Tribunalului Bucuresti in ce conditii artistul a participat totusi la lansarea campaniei "Mai bine o carte", in care a fost folosita melodia, pentru ca apoi sa ceara daune de un milion de euro. Chilian sustine ca piesa "Zece" a fost utilizata fara ca el sa-si fi dat acordul scris. (M.P)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.