Semnalul tras de ziarul nostru n-a ramas fara efect. Cei 800 de oameni ai satului aradean Cuied vor avea apa potabila.

Jurnalul National a publicat saptamana trecuta un reportaj despre drama locuitorilor din Cuied (comuna Bute


Semnalul tras de ziarul nostru n-a ramas fara efect. Cei 800 de oameni ai satului aradean Cuied vor avea apa potabila.

Jurnalul National a publicat saptamana trecuta un reportaj despre drama locuitorilor din Cuied (comuna Buteni), care beau apa de ploaie, gatesc cu apa de ploaie, sunt botezati in apa de ploaie, iar cand mor, tot cu apa de ploaie sunt spalati... Asta pentru ca sub localitate nu exista panza freatica. Articolul l-a determinat pe deputatul Titu Gheorghioff sa se adreseze premierului Calin Popescu Tariceanu pentru obtinerea unei hotarari de guvern prin care satului aradean sa i se finanteze realizarea retelei de apa. Suma necesara este de 24 de miliarde de lei, iar anul acesta vor fi alocate doua miliarde pentru demararea lucrarilor, urmand ca anul viitor sa fie virat si restul banilor necesari finalizarii investitiei.


IMPACT. "Este un lucru extraordinar ca politicienii au percutat la problema noastra. Am apelat la Jurnalul National tocmai pentru ca stiam ce impact are si iata ca nu ne-am inselat. Cred ca asta este si rolul presei, si al politicienilor: sa ajute comunitatea. E nefiresc ca o comunitate de 800 de oameni sa nu poata bea apa intr-o tara membra a Uniunii Europene", ne-a declarat ieri primarul comunei Buteni, Radu Blaga. Acesta a fost sunat ieri-dimineata de prefectul Aradului, care i-a solicitat toata documentatia realizata pana acum pentru realizarea retelei de apa. Actele au fost transmise in mare graba la cabinetul primului-ministru, pentru ca saptamana viitoare banii sa fie deja alocati.

"Oamenii au ajuns in situatia critica de a bea apa de ploaie, pe care o strang cu grija in rezervoare prin tot felul de sisteme de captare primitive", a declarat si Titu Gheorghiof. Deputatul spune ca apa trebuie adusa de la o distanta de trei kilometri, din localitatea Hodis.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.