Comunitatea stiintifica internationala strange randurile in jurul cercetatorilor din Institutului de Tehnica de Calcul (ITC) Bucuresti, protestand energic impotriva vanzarii acestei institutii de prestigiu unui "manevrant" de marfuri.


ATITUDINE. Reputatul profesor austriac Peter A. Bruck, presedintele United Nations World Summit Award (WSA), le-a scris, de 24 septembrie, presedintelui Romaniei, Traian Basescu, predecesorului acestuia, Ion Iliescu, si premierului Tariceanu cerandu-le sa intervina "personal, pentru a salva ITC de la o privatizare extrem de dubioasa, care va duce la distrugerea unuia din institutele de varf ale Romaniei din domeniul tehnologiei informatiei", noteaza Hotnews, citand agentia Ager Press. "Cercetatorii din intreaga lume care sunt membri ai organizatiei WSA sunt neplacut surprinsi ca partenerul nostru valoros, ITC Bucuresti, a fost vandut unui consortiu care nu are nimic comun cu activitatea de cercetare-dezvoltare", scrie Bruck. El spune ca detine informatii conform carora privatizarea ITC s-a facut in detrimentul principiilor corectitudinii si transparentei.


Profesorul Bruck ii anunta pe oficialii romani ca va informa neintarziat Comisia Europeana asupra planurilor AVAS pentru ITC. United Nations World Summit Award reuneste organisme si organizatii de cercetare-dezvoltare din 168 de tari.