Legile locuintei, discutate in decembrie Pachetul de legi referitoare la sistemul locativ ar putea fi discutat in guvern pana la sfarsitul anului, pe baza recomandarilor firmei de consultanta pentru acest proiect, a declarat ministrul dezvoltari

Legile locuintei, discutate in decembrie Pachetul de legi referitoare la sistemul locativ ar putea fi discutat in guvern pana la sfarsitul anului, pe baza recomandarilor firmei de consultanta pentru acest proiect, a declarat ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintelor, Laszlo Borbely. „Ultima discutie cu firma care asigura consultanta a avut loc saptamana trecuta, a fost terminata o ultima versiune a pachetului de legi si sper sa finalizam discutiile pana in luna decembrie, pentru a putea prezenta proiectul in guvern", a afirmat Borbely. (Mediafax)

Romania are datorii mici raportate la PIB Romania s-a aflat, anul trecut, printre tarile europene cu cel mai redus nivel al datoriei guvernamentale raportat la PIB, potrivit ultimei estimari a Eurostat. Astfel, datoria publica a Romaniei a reprezentat, in 2006, 12,4% din PIB, in timp ce tari cu un nivel mai redus al datoriei guvernamentale decat Romania sunt Estonia, unde nivelul datoriei guvernamentale a fost de 4% din PIB, Luxemburg (6,6% din PIB) si Letonia (10,6% din PIB). ­Rompres) Microsoft se conformeaza UE antitrust Producatorul american de software Microsoft a convenit sa ia masuri in conformitate cu decizia Comisiei Europene din anul 2004, privind incalcarea normelor de concurenta, a anuntat Executivul Uniunii Europene. "Ne-am asigurat ca Microsoft va parcurge de acum etapele necesare pentru a-si respecta obligatiile prevazute prin decizia Comisiei Europene din anul 2004", se arata intr-un comunicat. Pe de alta parte, Microsoft a sustinut, trei ani la rand, ca intentioneaza sa se conformeze deciziei Comisiei, dar nu a indeplinit niciodata standardele impuse. ­(Mediafax) Rata de ocupare a populatiei: 60% Rata de ocupare a populatiei in varsta de munca a fost, in trimestul al doilea al anului, de aproape 60%, cu peste 10 puncte mai mica decat tinta de 70%, stabilita pentru anul 2010, prin Strategia de la Lisabona, iar rata somajului BIM a fost de 6,5%, informeaza Institutul National de Statistica (INS). Potrivit INS, in al doilea trimestru al anului 2007, populatia activa a Romaniei era de 10,1 milioane de persoane, din care 9.443.000 de persoane ocupate si 660.000 de someri BIM (definiti conform criteriilor Biroului International al Muncii). (NewsIn)

Parc eolian la Babadag Compania Eviva Nalbant, o subsidiara a grupului portughez Martifer, a concesionat la Babadag, judetul Tulcea, un teren cu o suprafata de 260 de hectare, unde va dezvolta un parc eolian de 48 MW, reprezentand prima etapa dintr-un proiect care vizeaza constructia unor centrale eoliene de 400 MW, pana in 2012. Obiectivul grupului portughez este sa detina in Romania, pana in 2012, ferme eoliene cu o capacitate totala instalata de 400 MW, reprezentand peste jumatate din puterea unui reactor nuclear de la Cernavoda, investitie care s-ar putea ridica la peste 500 milioane de euro. ­(Mediafax)

Piata serviciilor de outsourcing, 70 de mil.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.