Combinatul chimic Oltchim Ramnicu-Valcea, una dintre cele mai mari companii din portofoliul statului, va fi scoasa la privatizare in 2008, dupa ce va prelua unele active ale Societatii Nationale a Sarii Salrom si divizia de petrochimie de la rafinaria Arpechim Pitesti, detinuta de Petrom.
"Oltchim va fi scos la privatizare anul aviitor, dupa ce va fi integrat pe verticala, prin preluarea unor active de la Salrom, pentru a creste atractivitatea fata de investitori, si prin preluarea petrochimiei de la Arpechim", a declarat, ieri, Zsuzsa Bereschi, consiliera a vicepresedintelui Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului pe probleme de privatizare si administrare a societatilor, Laszlo Gyerko, transmite Mediafax. AVAS detine 95,74% din capitalul Oltchim.
Petrom a infiintat, in luna iunie, firma Petrochemical Arges, care a preluat activitatile de petrochimie de la rafinaria Arpechim, noua companie urmand sa fie vanduta. Combinatul Oltchim a anuntat ca este interesat sa cumpere Petrochemical Arges.
Totodata, Oltchim intentioneaza sa participe, in consortiu cu firmele Uzinele Sodice Govora, Upsom Ocna Mures si Chimcomplex Borzesti, la privatizarea Salrom, de care s-a aratat interesata si firma austriaca Salinen. (G.M.)