La cinci ani dupa „Binecuvantata fii, inchisoare“, regizorul Nicolae Margineanu revine cu un nou film a carui tema este legata de perioada comunista, „Logodnicii din America“. Al 14-lea proiect al regizorului ii are in roluri
La cinci ani dupa „Binecuvantata fii, inchisoare“, regizorul Nicolae Margineanu revine cu un nou film a carui tema este legata de perioada comunista, „Logodnicii din America“. Al 14-lea proiect al regizorului ii are in rolurile principale pe Marcel Iures, Maria Ploae, Horatiu Malaele, Tamara Cretulescu, Monica Ghiuta, Andrei Runcanu.

Filmul romanesc „Logodnicii din America“, o intriga cu aer de telenovela, a fost primit cu zambete si rasete la premiera sa „absoluta“ de la cinematograful E-Uranus. Dar, culmea, nu este comedie. Dimpotriva. Desi beneficiaza de o distributie de zile mari - Iures, Malaele sau Ploae, productia nu a reusit sa transmita publicului starea pe care a dorit-o regizorul - adevarurile vietii din perioada comunista.

El si Ea, tineri indragostiti. Ea reuseste sa fuga in America, El ramane in urma. Dupa ani buni, si dupa Revolutie, cei doi se regasesc, insa fiecare e insotit de altcineva.

Este vorba de sapte personaje - cinci adulti si doi adolescenti. Povestea se complica. Un weekend la tara, la casa de vacanta a sotilor Sanda (Mari a Ploae) si Radu Pana (Marcel Iures). Maria (Tamara Cretulescu), cea mai buna prietena a Sandei si logodnica din tinerete a lui Radu, are 45 de ani, este o frumusete calma, insa cu surprinzatoare schimbari de comportament: poate deveni, intr-o clipa, dura, necrutatoare chiar. Este la prima ei vizita in tara, dupa 18 ani de absenta. In varsta de 45 de ani, Radu este un barbat „bine“, vulnerabil, fermecator, dar si putin las, cuceritor tocmai prin slabiciunile lui. Este genul de barbat care atrage femeile puternice - Maria - si de care profita femeile abile si viclene - Sanda. Aceasta din urma, la 40 de ani, este o femeie „dulce“, alintata, draguta cu toata lumea, nesincera cu toata lumea. Tipul de om in stare sa comita cele mai teribile miselii in numele dreptatii ei. Willy (Horatiu Malaele), in varsta de 45 de ani, simpatic, generos, intelegator cu toata lumea, este si un pic homosexual. Prietenul Mariei din copilarie, omul fara de care ea si fiul ei ar fi fost pierduti. Radu e convins ca Willy este sotul Mariei, iar Petru (Andrei Runcanu), fiul lor, in varsta de 18 ani. Aceeasi varsta o are si fiica Sandei si a lui Radu, Irina. Este convinsa ca si-a gasit „alesul“ in persoana lui Petru, de care se indragosteste fulgerator. S-ar marita cu el imediat si, desigur, ar pleca in America...


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.