Citiva ministri liberali se comporta precum un banc. De pesti mici si nu prea ageri. Maninca orice si pot fi prinsi foarte usor.

Sint pesti care pun botul la orice. La cocolos, la boaba de porumb, la pufulete, la rima, la viermusi. Alt
Citiva ministri liberali se comporta precum un banc. De pesti mici si nu prea ageri. Maninca orice si pot fi prinsi foarte usor.

Sint pesti care pun botul la orice. La cocolos, la boaba de porumb, la pufulete, la rima, la viermusi. Altii sint mai pretentiosi si musca doar la furnica, musca, larve de libelula sau la cosasi. Istoria vietii politice din ultimele luni ne arata ca o bogata fauna piscicola a iesit la bataie. Pescarii stiu ca, atunci cind pestii ies la bataie, inseamna ca se pregatesc de reproducere, lasa garda simturilor jos si sint mai usor de prins.

In cazul aplicat al vietii politice, bataia s-a tradus prin citeva actiuni, aparent fara vreo noima de logica. Reproducerea e una electorala. Dar sa ne uitam mai intii la pesti. Pe primul loc, ministrul Justitiei, Chiuariu. Si-a inceput mandatul legindu-se de cel mai sensibil subiect din Romania, mai precis de procurorul ce instrumenta cele mai celebre cazuri de coruptie. Brutal ca un pastrav, Chiuariu a dovedit mai apoi ca face parte din specia chiticilor. Astia sint niste pesti mici, obleti li se mai spune, care trag la aproape orice fel de momeala. Drumul de la impresia de pastrav la certitudinea de chitic l-a strabatut ministrul destul de repede. Nu stiu cine l-o fi sfatuit sa ceara Comisiei Europene sa elimine din raportul de tara aprecierile superlative la adresa justitiei, dar l-a agatat destul de repede. S-a dus apoi domnul ministru pina la Iasi cu un elicopter al Politiei sa inaugureze o piscina. Iar a muscat. A avizat o hotarire de guvern prin care se da liber unor misculatii imobiliare. De data asta si DNA-ul a vazut cum, alaturi de Tariceanu, Nagy si de Vosganian, a tras pluta sub apa.

Paul Pacuraru, alt ministru liberal, nu a dat nici el dovada de prea multa agerime cind a vorbit deschis despre chestii cu parfum de ilegalitate cu Ilie Morega, despre care stia ca e cercetat penal si ca e posibil ca telefonul sa ii fie interceptat. Nici ministrul Educatiei, cind incearca sa schimbe o decizie definitiva si irevocabila a justitiei prin hotarire de guvern, nu dovedeste ca stie sa faca distinctia dintre momeala dintr-un cirlig ce-i ameninta existenta, fie ea si politica, si hrana ce i-ar permite evolutia in conditii sanatoase, fie ele si numai politice.

Daca as fi un pescar aflat in barca opozitiei, cu siguranta as vrea sa pescuiesc ministri liberali. Pe linga faptul ca nu m-as plictisi, as chema chiar si copiii sa invete cum sa pescuiasca. O singura intrebare ramine: sigur sint pesti? Sau poate doar mormoloci?


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.