Raman surprins cat de incapatanate raman unele parcuri. Ele nu se duc din proprie initiativa la primarii sa se ceara distruse. Ele nu se adreseaza instantelor sa fie retrocedate fostilor proprietari cu acte sau fara.

Ruga Margaretei Pasla
Raman surprins cat de incapatanate raman unele parcuri. Ele nu se duc din proprie initiativa la primarii sa se ceara distruse. Ele nu se adreseaza instantelor sa fie retrocedate fostilor proprietari cu acte sau fara.

Ruga Margaretei Paslaru, "lasa-mi, toamna, pomii verzi", nu este placuta urechilor edililor din Romania. Municipalitatile au facut o Antanta care functioneaza impecabil pentru distrugerea spatiilor verzi. Mana cereasca pentru inceperea proiectelor imobiliare aceste parcuri. Sunt inconjurate de strazi - adica au accese multiple. Energia, apa, aleile sunt o infrastructura excelenta pentru un cartier nou. Desigur, copacii incurca lucrurile, dar, cu drujbe harnice, mintenas sunt culcati.

Dl Videanu, prieten de nadejde al copacilor falnici, ne-a convins in mandatul de primar ca un pom poate fi mai bine admirat si simtit de cetateni daca este adus la o dimensiune umana. Mai bine culcati, decat in pamant! Mai bine parchet, decat picior de sprijin pentru nevoile cateilor!

Tare mi-e frica pentru Cismigiu. Starea jalnica in care l-au adus privirile insistente ale functionarilor municipalitatii ma face sa ma gandesc la ce-i mai rau. Daca s-a putut cu Bordeiul, de ce sa nu se poata cu Cismigiul? Parcul Verdi, cat era el purtator de nume celebru, a fost transformat in cartier de vile fara mare taraboi. Cica nu avea "acte" de parc! Bine ca a putut o judecatoare corupta sa accepte actele samsarilor de terenuri.

Lozinca postrevolutionara "Azi in Capitala, maine-i jaf si-n tara" functioneaza ceas. Cel mai recent transfer de modele daunatoare este la Craiova. Primarul Antonie Solomon, si el ecologist cu toporul in mana, a propus consilierilor locali distrugerea unui parc de 16 hectare si transformarea lui in teren pentru constructii. Sa nu bata la ochi demolarea Parcului Cornitoiu, in aceeasi sedinta, juvetii consilieri au mai ridicat mana pentru eradicarea de pe harta orasului a inca 3 hectare de zona verde.

De ce nu datI, fratilor, cu napalm, ca americanii in Vietnam? Ramane asa de uscat si liber peisajul dupa atacurile cu exfoliante, incat e pacat sa nu folositi, stimati alesi ai cetatenilor, mijloace radicale.

Nimic nu va opreste! Aveti toata autoritatea sa le luati votantilor dvs. oxigenul.

Cetateni! Descoperiti si semnalati primariilor orice palma de verdeata care mai exista. Parcurile trebuie nimicite, si fara ajutorul dvs. primarii nu-si pot duce programul de exterminare pana la capat.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.