Intr-un "delir", de data asta calm, Presedintele Nerusinarii noastre ne-a reamintit blestemul Minciunii Ordinare, pogorat asupra tarii, in persoana sa, ca urmare a unor pacate nestiute de nimeni! Pe 27 septembrie, intr-un interviu, atat de slugarnic
Intr-un "delir", de data asta calm, Presedintele Nerusinarii noastre ne-a reamintit blestemul Minciunii Ordinare, pogorat asupra tarii, in persoana sa, ca urmare a unor pacate nestiute de nimeni! Pe 27 septembrie, intr-un interviu, atat de slugarnic si timorat realizat de ziaristul de serviciu al TVR 1, incat mi-am "dorit-o" inapoi pana si pe Rodica Culcer, inegalabilul Basescu a hahait:


"A existat o singura situatie de acest gen, cu o condamnare pentru consum de droguri; la o instanta primise un an si la alta doisprezece ani si mi s-a parut discrepanta prea mare, ca dupa un an sia€¦ sau facuse doi ani, trei ani dina€¦ executase din pedeapsa; l-am gratiat pe respectivul condamnat"!

Incredibil! Basescu anuntase, inca din 9 iulie 2006, ca se considera judecator si corecteaza solutiile date de instante, lucru pe care nici Stalin sau Hitler nu au indraznit sa-l afirme vreodata:

"(a€¦) Ori de cate ori voi observa mari discrepante intre modul cum a fost judecat la o instanta un caz si modul cum a fost judecat la o instanta superioara, intotdeauna, voi utiliza institutia gratierii, permitandu-mi chiar sa si judec (a€¦) Si dumneavoastra aveti nevoie sa va dati seama cum judeca Presedintele"!

Pe 6 noiembrie 2006 ne-a informat, prin comunicat oficial, ca a inceput sa aplice ce a promis: "Nascut la 07.07.1976, in localitatea Sannicolau Mare, judetul Timis, Popa Cristian Claudiu nu are antecedente penale. Presedintele Romaniei a dispus intocmirea decretului de gratiere avand in vedere avizul Ministerului Justitiei si faptul ca, desi instanta de fond si instanta de apel l-au condamnat pe Popa Cristian Claudiu la un an cu suspendare conditionata, instanta de recurs, in rejudecare, a decis aplicarea unei pedepse de unsprezece ani inchisoare"! Singurii care am protestat, imediat, la acest abuz incredibil, care spulbera principiul separarii puterilor in stat, garantat de Constitutie, am fost participantii la Sinteza zilei, pe Antena 3.

Timid, la doua zile dupa reactia noastra, pe 8 noiembrie, CSM a iesit pe piata cu o atentionare la adresa presedintelui: "Consiliul Superior al Magistraturii precizeaza ca la solutionarea unor cereri de gratiere nu se poate face o rejudecare a cauzei, prin reevaluarea probelor, asa cum rezulta din comunicatul de presa emis in data de 6 noiembrie 2006, de catre Administratia Prezidentiala. O asemenea procedura este neconstitutionala si infrange principiul separatiei puterilor in stat"!

Cum a reactionat Basescu? Nu o sa credeti! S-a adresat CSM, cu o voce plangacioasa, menita a-i pacali pe prosti, pe 21 decembrie 2006 si a vestejit propria motivatie tampita, pe care a avansat-o ca baza a gratierii: "Va multumesc si pentru taxarea pe care ati facut-o comunicatului presedintelui la cele doua gratieri si modul (sic!) cum a fost justificata. A fost corecta pozitia CSM-ului si am apreciat acest lucru, motiv pentru care nu am avut nici un fel de reactie, ba am avut un sentiment de jena"!

Basescu mintea cu nerusinare, atunci cand lauda "pozitia corecta a CSM", fiindca nu dadea nici o ceapa degerata pe ea! Dovada? Basescu a fost atat de "jenat", pe 21 decembrie 2006, de propria motivatie anticonstitutionala a gratierii, incat a uitat ca pozitia CSM "a fost corecta" si a reluat, pe 27 septembrie 2007, plin de vigoare proletara, aceeasi motivatie continuta in comunicatul de o imbecilitate rara, din 6 noiembrie 2006!

Iata de ce "jena" lui Basescu, simulata pentru cei chemati sa-l voteze, e mult mai mica decat scarba pe care o genereaza!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.