ILUZII. Un program computerizat care imita activitatea creierului uman este pacalit de aceleasi iluzii optice care ii amagesc si pe oameni. Programul ar trebui sa prezica luminozitatea unei imagini pe baza unor experiente anterioare, asemenea copiilor. Pentru a-i testa acuratetea, i-au fost date spre analiza, pentru inceput, un obiect luminos pe fundal intunecat si invers. La fel ca in cazul oamenilor, rezultatele programului au estimat ca obiectul era fie mai luminos, fie mai intunecat decat in realitate, testele continuandu-se cu alte exemple de iluzii optice clasice pentru ochiul uman, carora si computerul le-a cazut prada. Realizarea unui robot perfect este deci, si ea, o iluzie.   


SOFTWARE. Sistemul de operare Windows XP mai poate fi cumparat pana in luna iulie 2008, Microsoft luand decizia de prelungire a perioadei in care acesta va mai fi disponibil cu cinci luni, dupa care se va face trecerea la Windows Vista. Desi unii clienti au reclamat ca Vista ar impune modernizarea computerelor mai vechi din cauza incompatibilitatilor, compania a anutat ca sistemul de operare a inregistrat cele mai rapide vanzari din istoria Microsoft, cu peste 60 de milioane de licente vandute.


CONVORBIRI. O cartela preplatita pentru convorbiri internationale va fi lansata luni de Romtelecom. Tariful unei convorbiri catre retele fixe din Italia, Spania, Ungaria, Israel si Turcia este de 0,08euro/minut, fara TVA. Cartela va fi pusa in vanzare in trei variante de credit, de 1,5 euro, 3 si 6 euro.


FURT. Doi ingineri au fost acuzati de autoritatile din California ca au furat designurile unor chip-uri pentru computere de la compania unde erau angajati, Netlogics Microsystems, pentru a le vinde armatei Chinei. Lee Lan si Ge Yuefei au fost acuzati de spionaj economic, furt de secrete comerciale si conspiratie si risca 15 ani de inchisoare daca vor fi gasiti vinovati.