Valoarea activelor nete ale fondurilor de pensii facultative a atins, la data de 21 septembrie, un nivel de 1,477 milioane lei, iar numarul de participanti la sistem s-a ridicat la 11.797, potrivit datelor publicate pe pagina web a Comisiei de Suprav
Valoarea activelor nete ale fondurilor de pensii facultative a atins, la data de 21 septembrie, un nivel de 1,477 milioane lei, iar numarul de participanti la sistem s-a ridicat la 11.797, potrivit datelor publicate pe pagina web a Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.
Valoarea activelor nete ale celor sase fonduri de pensii facultative a crescut cu 34,42% in intervalul 14 - 21 septembrie.
Cea mai mare crestere fata de saptamana anterioara a fost inregistrata de ING Optim, care a urcat cu 1975,72%, in timp ce ING Clasic a crescut cu 15,89%.
Valoarea activelor nete ale fondului Pensia Mea a urcat cu 24,71%, iar valoarea activelor AZT Vivace a crescut cu 94,45%. Activul net al AZT Moderato a urcat cu 29,14% fata de saptamana precedenta, iar activele nete ale BCR Prudent au avansat cu 26,25%.
Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat luna trecuta al saptelea fond pe segmentul pensiilor facultative, OTP Strateg, administrat de OTP Garancia Asigurari, insa acesta nu a inceput inca activitatea.
Reprezentantii companiei au declarat la inceputul acestei luni ca fondul va demara activitatea cel tarziu la sfarsitul lui septembrie.
Pe piata pensiilor facultative, ING a lansat doua fonduri, ING Clasic si ING Optim, insa ultimul si-a inceput activitatea acum o luna. CSSPP a mai avizat ca administrator de fonduri de pensii facultative societatea SAI Raiffeisen Asset Management.
Potrivit legislatiei in vigoare, pot contribui la pensiile private facultative salariatii cu varsta de cel mult 52 de ani si sase luni. Contributia la pensiile facultative nu poate depasi 15% din salariul brut si sunt deductibile in limita a 200 de euro pe an, pentru angajat din impozitul pe venit, iar pentru angajator din impozitul pe profit. Primele contributii in sistemul pensiilor private facultative au inceput sa fie colectate in mai 2007.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.