Doua nationale de fotbal alcatuite din filosofi, vechii greci si germanii, antrenati de Martin Luther, se infrunta intr-un meci arbitrat de Confucius, care bineinteles ca masoara cu o clepsidra trecerea fiecarei reprize. Recalcitrant, Nietzsche prime
Doua nationale de fotbal alcatuite din filosofi, vechii greci si germanii, antrenati de Martin Luther, se infrunta intr-un meci arbitrat de Confucius, care bineinteles ca masoara cu o clepsidra trecerea fiecarei reprize. Recalcitrant, Nietzsche primeste cartonas galben (este al treilea in ultimele patru meciuri), Socrate este prea acaparat de propriile ginduri pentru a da o centrare buna, iar Epicur nu se hotaraste inca daca sa traiasca sau nu clipa si sa joace fotbal. Solutia o gaseste, "Evrika!", Arhimede, care combina pe rind cu Socrate si Heraclit, apoi centreaza in fata portii, de unde Socrate trimite cu capul pe linga Leibniz. Nou intratul Karl Marx nu are solutii viabile de raspuns si nici macar Franz Beckenbauer, singurul fotbalist profesionist de pe teren. Oricum, confruntarea de idei si frumusetea jocului poate face critica indulgenta cu privire la faptul ca unicul gol al meciului a fost marcat din ofsaid.

Vezi rezumatul partidei


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.